Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Španski teniser Rafael Nadal povukao se sa turnira u Indijan Velsu.

Španac neće braniti finale na prvog masters turnira u godini, odnosno nezvanično „petog grend slema“, što znači da će ispasti iz Top 10 prvi put posle 18 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal se već neko vreme muči sa povredom kuka i mišića, zbog koje nije mogao da igra punom snagom ni u Melburnu. Tamo je ispao u drugom kolu Australijan opena od Mekenzija MekDonalda, što je bilo prvoklasna senzacija.

Odmah nakon što je završio turnir tamo objavio je da će morati da pauzira neko vreme i pretpostavljalo se da će biti do mesec i po dana, do dva meseca. Da odustaje od Indijan Velsa, potvrdio je i direktor tog turnira Tomi Has.

„Želimo Rafi da nastavi sa oporavkom i nadamo se da će se vratiti na Indijan Vels naredne godine“, rekao je Has.

Posle Australije, odlučio je najpre da se povuče sa dva turnira koja je planirao da igra, u Dohi i Dubaiju, onda je objavljeno da propušta i egzibiciju u Las Vegasu, a sada i Indijan Vels.

Podsećamo da je Rafa rekao da ne želi da prolazi kroz duge i mučne periode oporavka i da će, u slučaju da mora da se suoči sa još jednim takvim, radije završiti karijeru.

Turnir u Indijan Velsu počinje osmog, a završava se 19. marta, dok Majami startuje odmah posle Indijan Velsa i traje do drugog aprila.

BONUS VIDEO: Đokoviću miksuju tajni napitak zbog kog su ga optuživali i za doping

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar