AP Photo/Kamran Jebreili

Srpski teniser Novak Đoković nakon mnogo problema i muke plasirao se u drugo kolu turnira u Dubaiju (serija 500), pošto je savladao Tomaša Mahača sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:6 (1).

Meč je trajao skoro dva i po sata, a Novak se mučio u sva tri seta i na kraju u tajbrejku morao da sruši Čeha, koji je igrao najbolji tenis u karijeri, iako je trenutno 130. igrač sveta.

Činilo se da je Novak imao i fizičkih problema, već tokom prvog seta je dobio i specijalni napitak i tablete od svog tima, pa je uspeo da se izbori sa neugodnim rivalom.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković nikada nije izgubio prvo kolo Dubaija i 13. put je u drugoj rundi, gde ga u sredu čeka Talon Grikspor iz Holandije.

Mahač je od početka igrao hrabro, „mlatio“ je lopticu najjače što je mogao, a posebno dobar bio je prilikom bekhenda, koji mu važi za slabiji udarac.

Novak je meč završio sa više vinera (42:36), ali i više neiznuđenih grešaka (38:30), pošto je Mahač često „čistio“ linije i bio skoro besprekoran iz servis-voleja.

U nekim ključnim trenucima i Novakov servis je bio na visokom nivou, pa je meč završio sa 12 asova, ali i osam duplih grešaka, koje ga ipak nisu koštale.

Osetilo se da Novak dugo nije bio na terenu, ali kod njega nije bila primetna nervoza, a emocije su proradile u trećem setu, kada je „gas“ dobio i od publike, koja mu je većinski bila naklonjena.

Mahač je doživeo i povredu prsta u trećem setu, ali je izdržao bol, nastavio meč i umalo stigao do najveće pobede u karijeri. Takav ishod sprečio je Đoković, koji je u tajbrejku bio besprekoran i srušio rivala onda kada je bilo najpotrebnije.

NE PROPUSTITE:

Već u odmeravanju snaga na početku meča bilo je jasno da će Mahač pružiti veliki otpor prvom teniseru sveta. Međutim, kada je pretrpeo brejk u četvrtom gemu činilo se da će meč biti jednosmerna ulica. Već u narednom gemu ta pomisao je pala u vodu, pošto je Mahač vratio brejk i „pokazao zube“.

Uprkos tome što je Novak opet stigao do prednosti, a onda i potvrdio brejk, bilo je jasno da će ovo biti dugo veče za njega.

Sa nulom je Đoković završio prvi set, ali je početak drugog seta nagoveštavao da se Čeh vraća u igru.

Stigao je Mahač do brejka, poveo sa 3:0, a onda propustio još dve brejk lopte. To ga nije omelo da dođe do 5:3, pa je imao priliku da servira za izjednačenje u setovima.

Novak je na 30:40 propustio brejk loptu, a Mahač je vezao još dva poena i priveo set kraju u svoju korist.

Ni u trećem setu nije izostala drama, iako je Novak prvi stigao do brejka i vođstva od 4:1. Činilo se da je Novak potpuno siguran, ali je bekhend njegovog rivala ponovo proradio i uz precizne voleje je uspeo da poravna na 4:4.

Od tada su oba tenisera bila sigurna na svojim servisima, nije bilo čak ni brejk lopte, pa je sve stalo u tajbrejk odlučujućeg seta.

Tamo je Novak pokazao zašto je mentalno i fizički najbolji teniser sveta, pa nije poklekao u ključnim trenucima, već dodao gas i pobedom započeo pohod na 94. titulu u karijeri i nove ATP poene.

Đoković - Mahač 6:3, 3:6, 7:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar