Foto: EPA-EFE/MARK LYONS

Janik Siner, italijanski teniser, potvrdio je da se rastaje sa dvojicom članova svog stručnog štaba nakon nedavnog doping skandala.

U pitanju su fizioterapeut Đakomo Naldi i trener za fizičku pripremu Umberto Ferara, koje je označio kao odgovorne za svoj pozitivan doping test na zabranjenu supstancu klostebol.

PROČITAJTE JOŠ

Incident se dogodio kada je Naldi povredio prst na skalpel, nakon čega mu je Ferara dao sprej koji sadrži klostebol. Naldi je, ne koristeći rukavice, danima masirao Sinera, što je dovelo do unošenja zabranjene supstance u teniserovo telo.

Zbog ovoga je Siner bio privremeno suspendovan, ali je nakon detaljnog objašnjenja i svedočenja svojih trenera, oslobođen svih optužbi, a suspenzija mu je trajala samo šest dana.

Iako su Naldi i Ferara spasili njegovu karijeru svojim svedočenjem, Siner je odlučio da ih otpusti, navodeći gubitak poverenja kao razlog za ovu odluku.

„Eurosport“ prenose da bi Marko Paniki, bivši trener za fizičku pripremu Novaka Đokovića, mogao biti Sinerov novi trener.

Paniki je šest godina radio sa Đokovićem, a poznat je po radu sa mnogim poznatim sportistima i teniskim asocijacijama.

Iako se Paniki neće pridružiti Sineru na US Openu, očekuje se da će saradnja biti ozvaničena nakon turnira, te da će Paniki pratiti Sinera na budućim takmičenjima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar