Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Stefanos Cicipas se po prvi put plasirao u polufinale Rolan Garosa. Grčki teniser je posle nepuna dva sata igre slavio protiv Rusa Andreja Rubljova, 7:5, 6:2, 6:3.

Grk je odigrao daleko bolje od Moskovljanina, bio je sigurniji od početka do kraja i reklo bi se došao do plasmana među četiri najbolja lakše nego što se očekivalo.

PROČITAJTE JOŠ:

On u polufinalu čeka pobednika meča između Novaka Đokovića i Pabla Karenja Buste.

Rubljov je igrao veoma dobro u proteklom delu turnira, ali protiv Grka nije uspevao da nametne svoj ritam i otuda je meč završio ne osvojivši ni set.

PROČITAJTE JOŠ: Francuski novinar: Igra Novak, sudije, budete na oprezu

U početnom setu, Cicipas, kojem je ovo bila 27. pobeda u sezoni, izgubio je servis gem u petom gemu, ali je sve nadoknadio u finišu seta, brejkovima u desetom i 12. gemu.

U drugom setu je ponovo dva puta oduzeo servis Rubljovu, u šestom i osmom gemu.

Već tad je pred mladim teniserom iz Moskve bio ogroman zadatak, ali Cicipas nije popustio, nastavio je sa sigurnom igrom i u trećem setu u kojem mu je bio dovoljan jedan brejk, u četvrtom gemu.

„Sjajan je osećaj biti u polufinalu. Bio je to dosta borben meč, pokušao sam da nađem način kako da dođem do svoje igre i pobede. U početku nije išlo, ali je kasnije sve došlo na svoje mesto“, rekao je Cicipas po završetku meča.

Protiv Đokovića ima skor od 2:3, a sa Karenjom Bustom vodi sa 2:0.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar