Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, smelo je poručio da je srpski teniser glavni favorit za osvajanje titule na Rolan Garosu, i pored činjenice da na tom putu mora da savlada "kralja šljake" Rafaela Nadala.

Prvi reket sveta će u četvrtfinalu igrati protiv Pabla Karenja Buste, dok se Nadal već plasirao u polufinale.

Sudbina je htela da Novak u četvrtfinalu udari na rivala, protiv kojeg je diskvalifikovan na US Openu, nakon što je linijskog sudiju pogodio lopticom u vrat.

PROČITAJTE JOŠ

„Smejali smo se baš Marjan i ja kada sam video žreb. Rekao sam mu da sto odsto Novak ide na Karenja, iako njemu nije bio lak žreb. Busta je odličan igrač, ali da on i Novak igraju 50 dana, ne vidim kako ga Španac može dobiti“, izjavio je Ivanišević u intervjuu za HRT.

Hrvatski stručnjak ističe da Španac nema šta da traži na terenu u četvrtak uveče.

„Novak je izraziti favorit, ne treba Karenja potcenjivati, on je bio top 10 igrač, igrao je polufinale US Opena, zna da igra, ali mislim da mu je šljaka manje draga od betona. Ipak, ova zemlja što se sad igra u Parizu nema veze s onom u maju, tako da treba ozbiljno shvatiti rivala i ne misliti i onome što se desilo u Njujorku. Krenuti od prvog poena, mislim da to Novak dobija bez problema“, jasan je Ivanišević.

Usudio se Ivanišević da prognozira i to ko će se sastati u finalu Rolan Garosa i podići pehar.

„Računam na Đoković – Nadal finale u kojem prema mom mišljenju Nadal nema nikakve šanse u ovakvim uslovima, po ovakvoj zemlji i s Novakom koji mu je već ušao u glavu. Novak je favorit broj jedan“, završio je Goran Ivanišević izlaganje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram