Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, i dalje privlači ogromnu pažnju medija u Francuskoj.

Ne samo zbog odličnih igara na Rolan Garosu, već i zbog toga što je na prethodnom  meču protiv Karena Hačanova, opet nehotično pogodio linijskog sudiju u glavu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve je bilo u redu, loptica se od rama Novakovog rekata odbila u drugom pravcu i pogodila sudiju u glavu, ali nije bilo nikakvih problema.

PROČITAJTE JOŠ: Ivanišević: Novak favorit u Parizu, ušao je u glavu Nadalu

Ipak, u francuski portal „20 minuta“, rešio je da se pozabavi Novakovim incidentima od ranije, a tom prilikom su naveli i izjave Nika Kirjosa, te Đokovićevog nekadašnjeg člana tima, Pepea Imaza.

„Važno je da Novak shvati da ne treba da se ponaša kao da je Bog. Novak je Novak i svako ima svoju ličnost“, rekao je Imat prošlog meseca za Kadenu Ser.

Francuzi sada idu korak dalje, analiziraju Novakovo psihološko stanje na terenu, a svoje mišljenje dala je Stefani Sagasp, mentalni trener specijalizovan posebno za oblast tenisa.

„Imidž je predominantan u sportu. Ako nas publika manje ceni od našeg protvnika, to ima uticaja, to je normalno. To može da probudi bes, koji je zakopan duboko, ogorčenje. Za mentalnog trenera, primetno je da ovaj bes ponekad prevlada kod Novaka, više nego frustracija zbog izgubljenog poena ili gema. Frustracija se oseća jače nego emocija. Bes je nešto primarno, što dolazi iz tela i što se teško kontroliše. Ne traje duže od deset sekundi. Posle US Opena, to je jasni, nastavlja se. Ne čini se da je Đoković veoma stabilan emotivno, uvek osećate da je na ivici. To ne utiče na rezultate, ne ulazi u taj fenomen frustracije“, kaže Sagaspova, koja dodaje da je „Novak pokazao da je lako uznemiriti ga“.

Ipak, pomalo deluje neprimereno završni komentar novinara Nikolasa Kamija.

„I dalje savetujemo linijske sudije na ‘Šatrijeu’ da budu na oprezu. Za svaki slučaj“, napisao je Francuz.

Još jedan primer kako se vrši pritisak na broja jedan…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar