Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Španac Rafael Nadal se bez problema plasirao u polufinale njegovog omiljenog grend slema - Rolan Garosa, koji je osvajao impresivnih 12 puta.

„Počistio“ je Nadal Janika Sinera – 7:6 (4), 6:4, 6:1 i zakazao dvoboj sa dužnikom iz Rima – Dijegom Švarcmanom, koji ga je eliminisao u Italiji.

Ipak, daleko od toga da je Španac bio zadovoljan uslovima za igru na Otvorenom prvenstvu Francuske.

PROČITAJTE JOŠ

„Naravno, nije idealno kada se meč završi u pola dva ujutru, ali je problem vreme. Mnogo je hladno za igru. Iskreno, veoma, veoma je hladno. Zar ne? Znam da fudbaleri igraju u ovakvim uslovima, ali ovo je drugačije. Oni su non-stop u pokretu i mislim da je opasno za telo da se igra u ovakvim uslovima“, poručio je Rafa.

Nadal je pre nešto manje od dve nedelje poražen u Rimu od Švarcmana, pa će sada imati idealnu priliku da mu se revanšira u polufinalu Rolan Garosa.

„Biće to izazov. Švarcman je odigrao odličan meč protiv jednog od najboljih tenisera današnjice. Ima veliko samopouzdanje koj je doneo iz Rima. Igraću najbolje što mogu i pokušaću da nametnem svoj stil igre. Da budem agresivan i nešto drugačiji nego u Rimu. To mi je potrebno, nadam se da ću uspeti u tome“, izjavio je momak rođen u Majorki.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare