Naomi Osaka Rolan Garos
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Nedugo po odluci Naomi Osake da se povuče sa Rolan Garosa, oglasila se i uprava drugog po redu grend slem turnira u godini.

U saopštenju koje je potpisao Žil Moreton, predsednik Teniskog saveza Francuske, organizatori su izrazili žal zbog Osakine odluke da se povuče sa turnira:

PROČITAJTE JOŠ...

„Pre svega, žao nam je i tužni smo zbog odluke Naomi Osake. Ishod njenog povlačenja sa Rolan Garosa je nesrećan. Želimo joj sve najbolje i najbrži mogući oporavak, i radujemo se njenom dolasku na naš turnir naredne godine.

Što se tiče grend slem turnira, VTA, ATP i ITF organizacija, ostajemo veoma posvećeni stanju svojih takmičanja i nastojanju da konstantno unapređujemo svaki aspekt isksutava koje igrači imaju na našim turnirima, uključujući i odnos sa medijima, čemu smo uvek i težili“, stoji u saopštenju.

Ovo je izazvalo burne reakcije navijača, pa su brojni na Tviteru iskazali svoje nezadovoljstvo:

„Rolan Garos sa neiznuđenom greškom ovde. Kakva sramota od turnira“, „Vi ste je nasiljem naterali na povlačenje“, „Ovo je sr**e. Pokušali su da je nateraju da ide na konferencije na koje nije želela. To je tenis, ali ovi ljudi smatraju da je ovo Kanski filmski festival. Oni bi trebalo da zaštite igrače od uznemirvanja. Tokom trajanja turnira „hrane“ se pažnjom koju dobijaju zahvaljujući igračima sa „A“ liste, njihovim fotografijama i ostalo. Njihova je greška, a oni čak ne pokušavaju da prihvate bilo kakvu odgovornost“, samo su neki od komentara koji se nalaze na objavi Rolan Garosa na Tviteru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare