osaka kari morant ​komb
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER, EPA-EFE/ETTORE FERRARI,EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Naomi Osaka je donela odluku da se povuče sa Rolan Garosa, i tom odlukom je napravila pravi haos na društvenim mrežama, a zbog nje su se oglasili i brojni sportisti širom sveta.

Osaka je donela odluku da se povuče sa Otvorenog prvenstva Francuske nakon što je uprava turnira donela odluku da je kazni zbog želje da preskoči učešće na konferencijama za medije.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon što je izgledalo da se situacija koliko-toliko stabilizovala, Osaka je šokirala javnost otvorenim pismom u kom je saopštila da se povlači sa turnira.

To je izazvalo pravu buru, a među onima koji su joj pružili podršku su i zvezde NBA lige, Stef Kari iz Golden Stejt Voriorsa i Dža Morant iz Memfis Grizlisa.

„Ne bi ikada trebalo da postoji potreba da donosiš takvu odluku, ali tako je prokleto impresivno krenuti višim putem u trenutku kad moćnici ne vode računa o svojima. Vrhunsko poštovanje“, napisao je Kari u svom Tvitu:

Sa druge strane, Morant je bio znatno kraći, ali podjednako efektan kada je u pitanju poruka podrške japanskoj teniserki.

„Uz tebe smo“, napisala je jedna od zvezda NBA lige u usponu.“

Pored njih, uz Osaku je stala i nekadašnja velika zvezda ženske NBA lige, WNBA, Leksi Braun:

„Tužno je videti reakcije na Naominu odluku da na prvo mesto stavi svoje mentalno zdravlje. Ona bukvalno nije o tome govorila dosad. To što je neko superzvezda menja nečiji život, ali ona je još uvek osoba koja je bila i pre toga“, napisala je Braunova na Tviteru.

Osaka je inače odrasla u Sjedinjenim Američkim Državama i poznata je kao veliki ljubitelj NBA lige, pa je tako veliki navijač Vašington Vizardsa, čije utakmice posećuje redovno, a za njenu povezanost sa košarkom nije potrebno otići dalje od njenog Tviter naloga. Naime, pored profilne fotografije na kojoj je ona, na kaveru se nalazi fotografija tragično nastradale zvezde Los Anđeles Lejkersa, Kobija Brajanta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar