Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Japanskoj teniserki Naomi Osaki preti diskvalifikacija sa Rolan Garosa, objavili su organizatori četiri grend slema u nedelju popodne.

PROČITAJTE JOŠ:

Osaka bojkotuje obavezu pojavljivanja pred novinarima, zbog čega joj je pariski turnir uručio kaznu od 15.000 dolara.

„Naomi Osaka je prošle srede objavila na svojim društvenim mrežama da se neće pojavljivati pred medijima na Rolan Garosu 2021. Turnir ju je zamolio da razmotri svoju poziciju i neuspešno je pokušao da razgovara sa njom i proveri njeno stanje, kao i da razume specifičnosti kako bi to moglo da se reši odmah. S obzirom na manjak inicijative od Naomi Osake, Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open joj zajednički pišu da provere njeno stanje i nude podršku, podvlače posvećenost blagostanju svih sportista i predlažu dijalog o problemima“, piše između ostalog u saopštenju.

Obaveze prema medijima su propisane ugovorom, ali organizatori turnira navode da je mentalno zdravlje igrača i igračica vrhunac prioriteta.

Upravo na to se žalila Osaka, rekavši da neće da učestvuje u aktivnostima vezanim za novinare da bi sačuvala svoje zdravlje. Turnir ju je upozorio da razmisli o toj zamisli.

„Sugerisali smo Osaki da ako nastavi da ignoriše medijske obaveze tokom turnira, izložiće sebe daljim kršenjima Kodeksa ponašanja i posledicama. Kao što se može očekivati, ponavljanje prekršaja vuče teže kazne kao što je diskvalifikacija sa turnira (Kodeks ponašanja član III T), a može da pokrene istragu koja može voditi težim sankcijama i kaznama i suspenzijama sa grend slemova“, piše u saopštenju.

preminPratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare