Rodžer Federer lomi reket
Foto: Screenshot X Pavy G

Rodžer Federer je u karijeri polomio samo 11 reketa, ali je jedna od najpoznatijih lomljavina ostala zauvek predmet internet rasprava među navijačima. Opet se pojavila.

Na mastersu u Majamiju je 2009. godine došlo do polufinala koji je postao jedan od kultnih mečeva ovog rivalstva. Naravno, neće moći da zaseni nijedno drugo grend slem finale ili čak neka druga masters finala, ali je ovaj status sa pravom nosio.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, bila je to jedna od retkih situacija da vidimo isfrustriranog Federera do te mere da polomi reket. Đoković je slavio na ovom susretu tako što je preokrenuo i slavio sa 3:6, 6:2, 6:3, a pri rezultatu 2:0 u trećem setu Federer je poludeo.

Federer je polomio reket iz prvog bacanja što dovoljno govori kolikom silinom je to uradio.

Učinio je to iz besa jer je Novak vraćao sve njegove udarce i imao odgovor na poen koji je u glavi Švajcarac već dobio. U tom trenutku je Federer i dalje jurio rekord Pita Samprasa (14 grend slem titula), malo ko je mogao da pretpostavi da tog dana na Floridi gleda dvojicu od trojice igrača koji su osvojili veći broj grend slem titula.

Federer je po završetku susreta govorio o tom lomu.

„Nisam izgubio zbog toga što sam slomio reket. Ne znači da sam zbog toga izgubio. Nisam se osećao dobro, bila je to prirodna stvar za uraditi“, poručio je uvređeno Federer kada su mu rekli da je „izgubio živce“.

Zatim je dodao.

„Sjajno je što su navijači stali uz mene nakon što sam slomio reket“, poručio je Švajcarac.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar