Rodžer Federer, Novak Đoković
Rodžer Federer, Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Poslednji Lejver kup je zauvek izmenio odnos između "Velike trojke", a najbolje od svega je to pokazao poslednji potez Rodžera Federera.

Godinama su bili veliki rivali, poštovali su se, ali nikada nisu prelazili taj takmičarski i fer-plej odnos.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, sada je Federer odlučio da povuče potez koji su navijači sa nestrpljenjem čekali 12 godina.

Naime, švajcarski teniser je prvi put zapratio Novaka Đokovića na društvenim mrežama. Od Lejver kupa je jedan od pratilaca Novaka postao i Federer.

Federer i Đoković ipak imaju broj telefona jedan drugog, što i ne čudi jer su imali nekoliko zajedničkih „Whatsapp“ grupa.

Da je sada njihov odnos ušao u novu fazu potvrdio je i Đoković ovim potezom, baš kao što je Rafael Nadal objavio fotografiju Đokovića i napisao čak i na srpskom „Idemo“.

O njihovom odnosu je Đoković govorio i za Nova.rs.

„Nismo nikada imali taj prijateljski odnos, teško je očekivati to, jer putuješ na turnire, igraš protiv njih, sada da izlazimo na večere, to se ne dešava. Osim u ovakvim nedeljama. Uprkos tome što je bila zdrava distanca, mislim da su scene od petka, fotografije i snimci pokazali koliko je svima emotivno pao oproštaj Rodžera“.

Penzija je godinama unazad zabranjena tema u timu Đokovića, ali je govorio o tome kako je reagovao kada je čitao poruke na društvenim mrežama nakon Federerovog oproštaja.

„Video sam da je neko napisao da smo Rafa i ja bili potreseni ne samo zbog Rodžera i što on napušta tenis, već i što smo sebe stavili u tu situaciju i u tu poziciju – to jeste istina. Baš sam se poistovetio sa njim, saosećao sam se, jer i Rafa i ja znamo da nam je bliži kraj nego što je početak“.

Otkrio je srpski šampion i koji to trenutak ga je posebno dirnuo tokom velike proslave odlaska Federera u penziju.

„Ono što je mene stvarno potreslo emotivno je bilo kada sam video njegovu decu koja su plakala zajedno sa njim, čitava njegova porodica. Bio je to jedinstven osećaj i zahvalan sam što sam bio tu“, završio je Đoković za Nova.rs.

BONUS VIDEO „Rasprava“ Novaka i Federera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare