Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Direktor turnira u Akapulku Raul Zurutuza pokušava da nađe način kako da plati Rafaelu Nadalu da dođe i igra taj turnir koji je lani osvojio.

To će, čini se, biti nemoguća misija jer se turnir već obavezao Aleksandru Zverevu i njemu ponudio izdašnu sumu novca.

PROČITAJTE JOŠ:

Tejlor Fric je prošle godine izgubio u finalu od Nadala, a Zverev će verovatno biti prvi favorit na turniru serije 500 koji počinje 15. marta.

„Naš odnos sa Karlosom Kostom (Nadalov menadžer) je veoma dobar, a stvari su otvorene, ali je stvarnost da nemamo para da ga platimo. Naš budžet ove godine je veoma ograničen i odlučili smo da investiramo novac u igrače koje realno možemo da dovedemo“, rekao je Zurutuza, a prenosi Svet tenisa.

Direktor turnira kaže da bi u sadašnjim uslovima bilo po organizatore još skuplje kada bi probali da otkažu učešće Zverevu.

„Što se ostalih igrača tiče, četiri ili pet igrača smo zvali za određenu naknadu. Njihovi finansijski zahtevi su bili znatno niži nego što obično traže“, dodao je Zurutuza.

Nadal obično naplaćuje između pola miliona i milion dolara da bi došao na neobavezne događaje, kao što su oni iz serija 500 i 250.

Inače, turnir je prošle godine bio jedan od poslednjih pre nego je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Upravo je pandemija i razlog zašto su mnogim tunirima skraćeni nagradni fondovi ove godine.

Da podsetimo, Rafa je ove godine igrao na Australijan openu u Melburnu, gde je došao do četvrtfinala. Tamo je u pet setova poražen od Stefanosa Cicipasa, koji je preokrenuo od 0-2 do 3-2 i prolaska u finale.

Cicipas je kasnije ispao od Danila Medvedeva u polufinalu, a titulu je u Melburnu osvojio Novak Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar