Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Rafael Nadal, trenutno drugi teniser sveta, odlučio je da odustane od turnira u Roterdamu (500 ATP bodova).

Španac je prethodnih nedelja imao problema sa povredom leđa koju je zadobio prilikom dvonedeljnom karantina koji je odradio u Adelejdu, u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ

Delovalo je da je problem prošlost tokom prvog grend slema, ali je oporavak samo bio prolongiran.

„Sa velikim žalom moram da se odreknem učešća u Roterdamu. Kao što većina navijača zna, imao sam problema sa leđima u Australiji, koji su počeli u Adelejdu, a nastavili se u Melburnu. Tada smo pronašli privremeno rešenje koje mi je omogućilo da igram bez bolova“, napisao je Nadal na Tviteru.

Objasnio je da je po povratku u otadžbinu dobio saveta da ipak neko vreme odmori od turnira.

„Kada sam se vratio u Španiju, posetio sam svog doktora i on me je zajedno sa svojim timom savetovao da ne igram naredne nedelje. Zaista sam se radovao povratku u Roterdam i Holandiju, pošto sam tamo nekoliko puta igrao i idealno mi se uklapao u ovogodišnji kalendar. Nadam se da ću se uskoro vratiti tamo. Sve najbolje turniru, događaj je uvek vrhunski bio“, završio je Španac.

To znači da bi Nadala najranije mogli da vidimo na turniru u Majamiju koji počinje 24. marta, a do tada će Španac morati da strepi za poziciju na rang listi jer Danil Medvedev igra u sjajnoj formi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar