Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Tradicionalna nagrada "Laureus" za sportistu godine sigurno neće otići u ruke Novaka Đokovića, jer se srpski teniser uprkos odličnoj sezoni ne nalazi ni na spisku kandidata za ovo priznanje!

Da blam „Laureusa“ bude još veći ispred Novaka je nominovan Rafael Nadal!

PROČITAJTE JOŠ

Španac je prošle sezone osvojio Rolan Garos (rekordni 13. put, ukupno ima 20 grend slem trofeja), a u finalu je bio bolji od našeg asa. Španac je uz to prošle godine osvojio još samo jedan trofej na turniru u Akapulku.

Ipak, Đoković je u godini za nama suvereno bio na vrhu ATP liste, osvojio je Australijan open i Dubai na otvaranju sezone, a kasnije uzeo i titule na mastersima u Rimu i Sinsinatiju!

U užem izboru se ne nalazi Đoković, koji je četiri puta bio osvajač nagrade za sportistu godine.

Nije objašnjeno zbog čega je izostavljen sa liste, ali ni zbog čega je Nadal dobio prednost.

Španac nikada u karijeri nije osvojio ovu nagradu, dok je Federer čak šest puta odneo trofej kući.

Ove godine se u najužem izboru nalaze i atletičar Džošua Čeptegi, košarkaš Lebron Džejms, vozač Formule 1 Luis Hamilton, fudbaler Robert Levandovski, te atletičar Armand Duplantis. Prvi favorit je Hamilton, koji je i aktuelni nosilac ovog priznanja.

U konkurenciji dama za titulu se bore Ana van der Bregen (biciklizam), Federika Brinjone (skijanje), Brigid Kosgei (atletika), Naomi Osaka (tenis), Vendi Renar (fudbal) i Brijana Stjuart (košarka).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar