Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Rafael Nadal rekao je da ne planira da krivi karantin i traži izgovore nakon eliminacije sa Australijan opena.

Nadal je u četvrtfinalu poražen od Stefanosa Cicipasa sa 3:2, po setovima 6:3, 6:2, 6:7, 4:6, 5:7.

Nadal je na turnir stigao s povredom leđa, a karantin ga je onemogućio da se bolje pripremi fizički, ali Španac nije želeo da traži izgovore nakon poraza.

„Možemo tražiti izgovore i razloge, ali ja nisam neko ko će to da radi i da se žali. Prihvatam šta se dogodilo. Stavio sam se u poziciju da, uprkos svim problemima koje sam imao, budem u četvrtfinalu i na dobrom putu da prođem u polufinale. Izgubljena šansa? Da, ali život ide dalje. Nadam se da ću imati još prilika i da ću se za njih izboriti“, rekao je Nadal.

PROČITAJTE JOŠ

Drugi teniser sveta osvrnuo se i na komentare Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva koji su okrivili karantin za porast povreda među teniserima.

„Pričao sam sa mnogo igrača, većina ne želi da nastavlja sezonu ako ćemo imati karantin na turnirima. Ovo što sada viđamo nije normalno i nešto je o čemu treba da diskutujemo“, rekao je Đoković.

Nadal smatra da bi teniseri trebalo da se adaptiraju na novonastale uslove.

„Imamo dve opcije: da stanemo ili da idemo dalje. Teško je igračima, to je očigledno, ali sa druge strane, ako prestanemo da igramo turnire, kada ćemo moći da se vratimo na teren? Moramo malo šire da razmišljamo, da pronađemo pravo rešenje i adaptiramo se na ova teška vremena sa kojima se suočavamo“, rekao je Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare