Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Pat Keš, bivši šampion Vimbldona, hvalio je Karlosa Alkaraza, uz Janika Sinera i Novaka Đokovića trenutno najboljeg tenisera na svetu.

Bivši australijski teniser dao je smelu izjavu i Alkaraza, već sa 21 godinom, nazvao najboljim teniserom na travi.

„Alkaraz nema slabosti. Mislim da je već jedan od najboljih koje sam gledao na travi. Pričam o igračima koje sam do sada uopšte gledao“, rekao je Keš za „Skaj Sports“.

PROČITAJTE JOŠ:

Misli da je Alkaraz pokupio najbolje od Nadala i Federera.

„Zato što je mlad, pokupio je najbolje od Rafe, najbolje od Federera i bio je u stanju to da prihvati. Bez tih velikih igrača on to ne bi imao i to i sam priznaje. Rekao je, ‘bez Rafe ne bih bio to što jesam’. Mislim da je uzeo najbolje od svakoga i sa samo 21 godinom spojio je to u jednu celinu. Nikada nisam video ništa slično“.

Keš misli da će Alkaraz nastaviti stopama Đokovića, Nadala i Federera.

„Videćemo kako će mu teći karijera, očigledno je da se ne vidi još ta dugovečnost, ali će sigurtno nastaviti stopama nekog od najboljih svih vremena poput Federera, Nadala i Đokovića“, zaključio je Keš.

Alkaraz je ove i prošle sezone osvajao titule na Vimbldonu, trenutno ima 89 odsto uspešnosti na travi (24-3 skor), te je po procentu ispred Federera, Džona Mekinroa i Đokovića, koji su odigrali daleko više mečeva.

Što se Keša tiče, on ima 59 godina, u karijeri je osvojio šest titula, a bio je četvrti na svetu 1988. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar