Foto: Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

Džimi Konors, i dalje najtrofejniji teniser u istoriji, pričao je o mladoj generaciji, koja sada već ozbiljno ugrožava Novaka Đokovića i predstavlja mu glavnu prepreku na putu do titula.

Masters u Indijan Velsu biće jedan od najjačih turnira u poslednjih godinu dana, a Đoković je prvi nosilac. Ipak, veliku pretnja su mu Alkaraz, Siner i Rune, koji bi po mišljenju mnogih trebalo da čine nov „veliku trojku“ u tenisu.

„Karlos Alkaraz, Janik Siner i Holger Rune su svi veoma mladi, ali već imaju velike uspehe“, rekao je Konors u svom podkastu.

PROČITAJTE JOŠ:

Posebno je analizirao Alkaraza.

„Alkaraz je imao odlične rezultate ali su usput došle i povrede. Takođe, ostali teniseri su shvatili kako treba igrati protiv njega i sada nema toliko uspeha. Međutim, on i dalje veoma naporno radi i uveren sam da će njegova karijera biti sjajna. Možda bi trebalo nešto da promeni, da doda ili oduzme. Ali u svakom slučaju, i ja bih voleo da imam 21 godinu i takve uspehe. I da znam da će moja karijera trajati još bar 15 godina.“

Mladi teniseri vide da imaju šansu na velikim turnirima, ali i dalje treba savladati Novaka.

„Siner i Rune uveliko vide da za njih ima mesta u vrhu. Rodžer Federer odavno ne igra, Rafael Nadal čeka Rolan Garos i Olimpijske igre, tako da je ostao samo Novak Đoković. Svi mladi razmišljaju da je možda došlo njihovih pet minuta. Kažu „Došao je moj čas“. I zato će konkurencija biti sve jača. Uradiće sve da jedni drugima zakomplikuju život na terenu.“

Sada je moguće da vidimo više iznenađenja nego ranije.

„Mladi teniseri su svesni da je vreme ‘velike trojke’ prošlo, vide svoje šanse na grend slemovima, na Olimpijskim igrama u Parizu…“.

Masters u Indijan Velsu počinje 6. i traje do 17. marta, a titulu brani Alkaraz.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar