Olga Danilović, foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Moćan kraj godine za Olgu Danilović. Srpska igračica je savladala Manančaju Savangevu sa 6:4, 6:4 i tako izborila plasman u polufinale turnira Guangdžouu.

Srpska teniserka je odradila posao protiv rivalke iz Tajlanda posle dosta muka, iako je u prvom setu viđen pravi festival brejkova. Danilović je tako sada projektovana na 73. poziciju (unapredila je plasman za 15 pozicija) i mogla bi za još 20 ukoliko dođe do titule.

PROČITAJTE JOŠ

Olga se našla u problemu kada je gubila sa 2:0, a kasnije opet sa 4:2. Ipak, ostala je mirna uspela da napravi još jedan brejk i izjednači na 4:4, a onda spasi četiri brejk lopte.

U sledećem gemu je napravila brejk i uzela set. I u drugom setu je viđena ozbiljna borba, pa su u prva tri gema spasene čak pet brejk lopte.

Na kraju je Olga uspela da slavi i zakaže okršaj sa Katerinom Siniakovom koja se vodi kao prva nositeljka turnira. Ova igračica je specijalista za dublove. Trenutno je prva dublašica planete, a u singlu je bila 27. na svetu.

Devet puta je osvojila grend slem titulu u dublu, te Završni masters, ali i Olimpijske igre. Impresivan rezime. Ipak, u singlu je znatno skromnijih rezultata, ali ipak sa pet titula.

BONUS VIDEO Đorđe Đoković otkrio za Nova.rs: Srbija dobija ATP licencu na 10 godina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare