Foto: Printscreen Youtube / Dubai Duty Free Tennis Championships

Ruski teniser Aslan Karacev osvojio je turnir u Dubaiju i to mu je prva titula u karijeri, a sasvim sigurno ga čeka i napredak sa 42. mesta na ATP listi.

Nedugo nakon što je impresionirao svojim nastupon na Australijan openu, gde je stigao do polufinala i ispao od Novaka Đokovića, Karacev je pokazao da rezultat u Melburnu nije bio slučajnost.

PROČITAJTE JOŠ:

U finalu je sa 6:3 i 6:2 savladao Lojda Harisa, mada je pošteno reći da u Dubaiju nije bilo najjačih mogućih rivala u vidu Đokovića i Rafaela Nadala.

Karacevu je za pobedu bilo potrebno sat i 17 minuta, a prvi brejk napravio je već u drugom gemu meča za 2:0.

U šestom je njegov rival spasao čak tri brejk prilike, ali nije mogao da uradi ništa više kako bi preokrenuo rezultat u setu u svoju korist.

Drugi set je krenuo slično, brejkom Rusa koji je još jednom pre kraja meča oduzeo servis Harisu, poveo sa 5:2 i lagano odservirao za titulu.

Karacev je protiv Harisa igrao, sada već prepoznatljivo agresivno i imao je 27 vinera, a postao je treći šampion nekog od turnira koji dolazi iz Rusije.

Prethodno su titule već osvajali Danil Medvedev u Marseju i Andrej Rubljov u Roterdamu.

Takođe, postao je i treći igrač u istoriji turnira u Dubaiju koji je osvojio titulu, a da je u glavni žreb došao sa vajldkardom. Pre njega su to uradili Vejn Fereira 1995. i Tomas Muster 1997. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar