Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Novak Đoković je još jednom, po završetku meča sa Aslanom Karacevim u polufinalu Australijan opena, pokazao koliko mu je važan sportski duh.

PROČITAJTE JOŠ...

Karacev je samim plasmanom u polufinale Australijan opena napravio jedno od najvećih iznenađenja u modernoj istoriji tenisa, a posle meča koji je Đoković dobio sa 3:0 u setovima, teniser iz Rusije je, očekivano tužan zbog poraza, krenuo ka svlačionici.

U trenutku kada je ustao sa klupe, sa tribina „Rod Lejver“ arene začuo se spontani aplauz. Karacev je prošao pored Đokovića, a Novak je u tom trenutku bacio peškir koji mu je bio u rukama i pridružio se navijačima u iskazivanju poštovanja prema teniseru iz Rusije.

I to ne bez razloga – Karacev je pre dolaska u Australiju imao devet titula u karijeri, od čega je šest na ITF fjučersima, a tri na čelendžeru. Ovo mu je bio prvi put u karijeri da se plasirao u glavni žreb bilo kog ATP turnira, a svoj debitantski nastup 27-godišnji momak iz Vladikavkaza završio je među četiri najbolja, i to ostavivši više nego dobar utisak protiv možda i najboljeg tenisera svih vremena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar