EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ruski teniser Danil Medvedev veruje da će Novak Đoković i za pet godina biti u vrhu svetskog tenisa.

To isto ne može da kaže i za Rafaela Nadala i, prilično logično, Rodžera Federera. Za Nadala još i ima šanse, za Federera skoro pa nikako zbog toga što Švajcarac u avgustu puni 40 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Rus kaže da ne zna hoće li on ikada biti prvi teniser planete i hoće li uzeti grend slem titulu. Do sada je dvaput imao šansu za tako nešto.

Prvo na US Openu pretprošle godine, a onda i na Australijan openu ove godine. U prvom finalu je izgubio od Nadala, u drugom od Đokovića i to nakon velike serije pobeda nad top igračima.

„Sada sam drugi i to je nešto što će se pamtiti“, kaže Medvedev, koji je do finala igrao najbolji tenis, za koplje iznad rivala.

On je dodao i da je kao dete razmišljao kako igra protiv Federera ili Nadala, jer Đoković još uvek nije poremetio taj njihov rivalitet.

„Novak se još nije probio u to vreme. Udarao sam lopticom o zid i zamišlja da igram protiv Nadala ili Federera. Nisam razmišljao da ću biti drugi na svetu. Ali poslednje četiri godine sam radio naporno da bih to ostvario“, kaže Medvedev koji je drugi na svetu od sredine marta.

Petnaestak godina unazad „velika trojka“ dominira „belim sportom“ i podelila je većinu grend slem trofeja između sebe. Zato Đokovića, Federera i Nadala ne treba nikad otpisivati, a teško je reći kako će izgledati ATP lista za pet godina.

„Teško je prognozirati, jer se novi igrači pojavljuju svake godine. Mislim da će Novak i dalje biti tu, on je toliko jak. Mislim da Rodžer više neće igrati. Poštujem ga mnogo, ali nadam se da ćemo za pet godina moći da igramo bolje od njega“, rekao je Medvedev i dodao kako veruje da će u vrhu ATP tura biti Zverev, Cicipas, Tim i on sam.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar