Aslan Karacev. Foto: Printscreen Youtube

Ruski teniser Aslan Karacev kaže da je posle poraza od Novaka Đokovića video da je Srbin na jednom potpuno drugom nivou u odnosu na rivale koje je prethodno pobedio u Melburnu.

Karacev je stigao do polufinala Australijan opena, gde je u tri seta poražen od Đokovića 6:3, 6:4, 6:2 posle sat i 55 minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ:

Sumirao je turnir na koji je došao iz kvalifikacija i kao 114. teniser planete. Napustiće ga sa duplo boljim renkingom jer bi mogao da od ponedeljka bude čak na 42. mestu ATP liste.

„Prvo, bile su odlične dve nedelje. Počelo je kvalifikacijama, dobro je iskustvo. Igrati protiv Novaka pomoglo mi je da skupim to iskustvo, osetim igru i način kako on igra“, rekao je Karacev na konferenciji.

Naglasio je da je osećaj neverovatan to što je mnogo ljudi navijalo za njega, pa je istakao da je atmosfera bila specijalna.

„Meni samo pomaže kad igram pred publikom. Što je navijača više, imate i više podrške. Mislim da je bolje igrati pred njima“, dodao je Karacev.

Odgovorio je i na pitanje da li je Đoković na nekom drugom nivou u odnosu na igrače koje je pobeđivao pre polufinala.

Podsetimo, Rus je dotle savladao Mađera, Gerasimova, Švarcmana, Ožer-Alijasima i Dimitrova.

„Naravno, to je poseban nivo, razlika je zaista ogromna. On ne daje besplatne poene. Čak i na moj servis, za svaki poen sam morao da igram razmene. Servis mi nije radio kako treba danas, on je servirao dobro tokom celog meča i onda vas on u takvoj situaciji stavlja pod pritisak“, istakao je Karacev.

S obzirom na to da mu je ovo bio prvi turnir iz reda četiri najveća, ima odnos pobeda i poraza od oko 80 posto.

„To će mi samo biti motiv za dalje. Sad neću morati da igram kvalifikacije turnira, pa ću sticati samopouzdanje, nastaviti da treniram i igram“, kaže Karacev.

Kaže da će mu neke od najvećih lekcija biti to što je video da može da igra i takmiči se sa svima.

„Popravio sam i renking, dospeo sam do 50 najboljih tenisera“, napomenuo je Karacev, koji nema jasne planove i ciljeve za budućnost, osim da igra dalje.

U nastavku sezone planira da igra Dohu, Dubai i masters u Majamiju, pa će se možda i na nekom od tih turnira opet susresti sa Đokovićem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare