Novak Đoković
Foto: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

Mogli su i Rodžera Federera da predstave kao Austrijanca, ili Rafaela Nadala kao Portugalca, što da ne.

Najbolji teniser planete Novak Đoković predstavljen je kao deo hrvatskog tima na Junajted kupu u Australiji, gde Novak i ekipa igraju protiv Češke i Kine.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi reket sveta je stigao „tamo dole“ gde se prethodnih dana opuštao i pripremao za ono što sledi od nedelje i što će trajati do sedmog januara.

Zajedno sa Dejanom Radanović, Olgom Danilović, Natalijom Stevanović, Hamadom Međedovićem i Nikolom Ćaćićem igrati mečeve u Pertu.

Po dolasku u Australiju Eurosport je napravio prilog o srpskom timu i pomešao ga sa hrvatskim, napisavši u opisu uz video: „Novak Đoković i njegovi hrvatski saigrači se spremaju za Junajted kup u Pertu ovog vikenda“.

Novak je jednom predstavljen i na terenu kao hrvatski sportista, što je u Kanadi morao sam da ispravi. Nikad nije imao razloga da krije svoje veze sa Hrvatskom preko majke Dijane, ali nikada nije krio ni to da se oseća kao Srbin.

Eurosportu ovo nije prvi kiks poslednjih dana jer je na naslovnoj fotografiji glavnog profila na mreži „X“ kojom najavljuje Australijan open, izostavio rekordera tog turnira i najvećeg tenisera svih vremena.

Na toj naslovnoj fotografiji se našlo mesta za Endija Marija i Kamerona Norija, što donekle ima logike jer je reč o britanskim teniserima, ali je svoje mesto našao i Rafael Nadal, ne i Đoković.

BONUS VIDEO: Gem koji je presudio Novaku Đokoviću, ali i Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare