Novak Đoković
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Šta li im je bilo na pameti?

Najbolji teniser planete Novak Đoković krenuće sredinom januara u odbranu prve od tri grend slem titule osvojene ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Deset puta je bio šampion Australijan opena, jedini je uz Rafaela Nadala koji je dvocifren broj puta osvajao jedan turnir i rekorder je po broju grend slem titula sa 24.

Tokom 2023. je uzeo tri titule i oborio Nadalov rekord, ali se upravo Rafa našao na naslovnoj fotografiji jednog od najvećih emitera i nosilaca prava prenosa prvog grend slema sezone.

Navijači su primetili ozbiljan propust Eurosporta, koji je na svom glavnom nalogu promenio naslovnu fotku na kojoj se našao lik Nadala, Arine Sabalenke (aktuelna šampionka AO), Endija Marija, Ige Švojntek i Kamerona Norija.

Jasno je zbog čega se forsiraju britanski igrači, ali nema razloga da tu ne bude Đoković koji će biti prvi favorit za osvajanje turnira u Melburnu, od 14. januara nadalje.

Ostaje nepoznato zbog čega nema Karlosa Alkaraza ili Janika Sinera, tim pre što je Italijan pred kraj godine pokazao da može da uzme meru čak i Đokoviću. Uradio je to dvaput, prvo u Torinu, a onda i u Malagi u Dejvis kupu.

Nema ni Danila Medvedeva koji je osvajao grend slem titule, ali ni Stefanosa Cicipasa koji je igrao finala, ali je tu Kameron Nori koji za sada nije imao sličnih uspeha, a tu je i Rafa koji se vraća tenisu posle godinu dana pauze zbog povrede kuka.

Mari jeste tokom karijere osvajao grend slemove, ali već godinama nije na vrhunskom nivou i ni blizu nekom ozbiljnijem rezultatu na najvećim turnirima.

BONUS VIDEO: Siner slavio protiv Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare