Rafael Nadal ne igra na US Openu
Foto: EPA-EFE/DAVID CROSLING

Ukoliko se izuzme diskvalifikacija sa US Opena, Novak Đoković je u aktuelnoj godini ne zna za poraz, a posebno impresivan učinak srpski teniser je ostvario protiv najboljih tenisera sveta.

Od početka 2020. godine Đoković je ostvario 30 pobeda, ostvario uspeh na ATP kupi i osvojio tri turnira – Australijan open, Dubaji i Sinsinati.

Uz žal što ga je nesmotrenost omela da niz nastavi na US Openu, prvi reket sveta se u Rimu vratio na pobednički kolosek.

PROČITAJTE JOŠ

Dominantna igra najbolje se oslikava u samo 10 izgubljenih setova na 30 susreta, a u kojoj meri je Đoković ispred rivala najbolje ilustruje podatak da je u aktuelnoj godini savladao većinu tenisera iz Top 15 društva.

Prvi reket sveta 2020. godinu je počeo je ATP kupom na kojem je od tenisera iz vrha bio bolji od Monfisa, Šapovalova, Medvedeva i Nadala.

Potom su, pred Srbinom padali igrači poput Tima, Federera i Švarcmana na Australijan openu, Cicipasa, Monfisa i Kačanova u Dubaiju, kao i Batiste-Aguta i na Sinsinatiju.

Zanimljivo, Gael Monfis jedini je igrač iz najboljih 15 kojeg je Novak porazio dva puta ove sezone, dok bi u neslavnom društvu mogao da mu se posle finala Rima pridruži i Švarcman.

Vredna pomena je ipobeda nad Zverevim, ostvarena u revijalnom susretu odigranom u Beogradu u okviru Adrija tura.

Sa druge strane, Nadal i Federer ove sezone nisu savladali nijednog igrača iz samog vrha.

Federer je jedini susret sa nekim od igrača iz Top 15 odigrao baš protiv Đokovića na Australijan openu, gde je poražen u polufinalu 3:0. Ruku na srce, treba imati u vidu da je Švajcarac upravo nakon tog turnira otišao na prinudnu pauzu zbog povrede i od tad nije odigrao nijedan duel.

Još neuspešniji protiv najboljih je Nadal sa skorom 0:4 protiv igrača iz Top 15. Španac je u 2020. godini poražen od Gofana, Đokovića, Tima i Švarcmana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar