Đoković Rim šljaka
Foto: Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Novak Đoković će u duelu sa Dijegom Švarcmanom pokušati da dođe do drugog trofeja posle pauze zbog koronavirusa, nakon što je prethodno podigao pehar u Sinsinatiju. Duel Srbina i Argentinca u finalu Rima zakazan je za ponedeljak od 17 časova.

Najbolji reket sveta pobedom nad Kasperom Rudom (7:5, 6:3) plasirao se u deseto finale turnira u Rimu. Norveški teniser uspeo je skupo da proda kožu i tek posle dva sata i 12 minuta stavi tačku na učešće na turniru.

PROČITAJTE JOŠ

Prethodno su pred Đokovićem padali Karuso, Krajinović i Kepfer, a poslednju prepreku na putu do trona predstavljaće mu Dijego Švarcman. Argentinac, 15. teniser sveta, u četvrtfinalu je priredio senzaciju i eliminisao branioca trofeja Rafaela Nadala (6:2, 7:5), a na nadernom koraku bio je bolji od Šapovalova 4:6, 7:5, 6:7 (4).

Borba za finale trajala je čak tri sata i 13 minuta, a okončana je tek u taj-brejku trećeg seta.

Savladavši Kanađanina, Švarcman je zakazao peti duel sa Đokovićem i zborio šansu da pokuša prvi put u karijeri da savlada Srbina.

Poslednji put Argentinac je na megdan teniskom broju jedan izašao početkom godine na Australjian openu, a susret je rutinski, bez izgubljenog seta, pripao Novaku.

Švarcman i Đoković su i prethodne godine odmerili snage u Rimu, u okviru polufinala, a Srbin je stigao do pobede posle dosta borbe, posebno u drugom setu (6:3, 6:7, 6:3).

Ukoliko trijumfuje u finalu, Đoković će stići do pete titule na Mastersu u Rimu, dok bi Švarcmanu to bio prvi pehar na Apeninskom poluostrvu, ali i generalno na turnirima Masters 1000 serije.

Zanimljivo, Đoković bi pobedom stigao do 36. pehara iz masters edicije, čime bi se na večnoj listi usamio na vrhu, ispred Rafaela Nadala.

Đoković – Švarcman

Stigao je Novak Đoković do finala mastersa u Rimu, gde ga danas (17.05) očekuje duel sa Argentincem Švarcmanom, 15. igračem sveta. Kvota na Novaka je 1,15, a na to da će slaviti sa 2:0 u setovima (HS 1) 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Rima Đoković – Švarcman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare