Foto:EPA-EFE/MATT

Novak Đoković saznao je kojih sedam rivala stoji između njega i 22. grend slem titule u karijeri.

Pratitie Australijan open na nova.rs uz Lilly drogerie.

Srpski teniser sa velikim motivima dočekuje Australijan open (od 16. do 29. januara) iz nekoliko razloga.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković bi u slučaju osvajanja 10. Australijan opena postao drugi teniser ikada koji 10 i više titula na jednom grend slemu, ali bi se i po ukupnom broju trofeja izjednačio sa Rafaelom Nadalom, koji trenutno ima 22. Đoković bi i podizanjem titule stigao do 93. u karijeri, pa bi iza sebe ostavio Nadala, a ujedno bi se vratio i na prvo mesto na ATP listi. Još samo pet nedelja mu nedostaje da sruši rekord Štefi Graf koja je na vrhu provela 377 nedelja. U ovom trenutku je Novak na 373.

Ali, ko mu stoji na tom putu?

Sve ste mogli da ispratite na video snimku pred vama.

Đoković je bio četvrti nosilac na žrebu, a odlučeno je da u prvom kolu igra protiv Roberta Karbaljesa Baene, a da u drugom kolu odmeri snage sa Ugom Delijenom ili kvalifikantom. U trećoj rundi bi mogao da igra sa Grigorom Dimitrovim, Aslanom Karacevim (sa kojim je ranije igrao polufinale) ili Laslom Đereom koji se nalazi u ovom delu žreba.

U osmini finala bi mogli Novaka da sačekaju  Aleks de Minor, domaći teniser, ili još jedan Španac Pablo Karenjo-Busta.

U četvrtfinalu bi Đoković mogao da igra protiv Andreja Rubljova, koji na grend slemu nikada nije stigao dalje od ove faze takmičenja. Mogao bi u četvrtfinalu da odmeri snage i sa Holgerom Runeom, mladićem sa kojim je igrao finale mastersa u Parizu. Ipak, to bi mogao da spreči Filip Krajinović u slučaju da u prvom kolu bude bolji od Danca.

Potencijalna mina u četvrtfinalu bi mogao da bude Nik Kirjos koji će početi takmičenje protiv Romana Safjulina. Upravo će protiv Kirjosa Đoković u petak od 08.15 odigrati egzibicioni susret.

Đoković se nalazi u lakšoj polovini delu kostura, pre svega zbog toga što je najbolje rangirani igrač zapravo Kasper Rud. Norvežanin je poražen na turniru u Ouklendu od Đerea, te je pokazao da se ne nalazi u sjajnoj formi. Novak bi sa njim mogao da odmeri snage tek u eventualnom polufinalu.

Novak je izbegao i duele sa Danilom Medvedevim, Stefanosom Cicipasom i Rafaelom Nadalom pre eventualnog finala.


Novakov put do trofeja Australijan opena

Prva runda: Roberto Karbaljes Baena

Druga runda: Ugo Delijen ili kvalifikant

Treća runda: Grigor Dimitrov

Osmina finala: Aleks de Minor ili Pablo Karenjo-Busta

Četvrtfinale: Andrej Rubljov, Holger Rune ili Nik Kirjos

Polufinale: Kasper Rud ili Tejlor Fric

Finale: Danil Medvedev, Rafael Nadal ili Stefanos Cicipas


Miomir Kecmanović će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a nalazi se u delu kostura u kom je nosilac Kasper Rud. Protiv kvalifikanta će igrati i Laslo Đere koji se nalazi u delu kostura u kom je prvi nosilac Novak. Dušan Lajović u prvom kolu igra protiv Denisa Šapovalova.

Derbi prvog kola će biti meč Matea Beretinija i Endija Marija, dok će igrati i Džek Drejper i Rafael Nadal. Jedan od ta dva duela bi mogao da priredi najveću senzaciju na otvaranju.

BONUS VIDEO Novak Đoković oduševio na Božić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare