Foto: Screenshot Instagram realestates.ai

Novak Đoković se prethodnih godina često priprema u Marbelji, gde je kupio vilu nedugo nakon što je tamo proveo gotovo čitav period tokom pandemije koronavirusa.

U ovoj vili je pronašao svoj mir, a u blizini se nalazi i klub „Puente Romano“ gde voli da trenira.

PROČITAJTE JOŠ

Naravno, u sklopu same vile ima teniski teren kada odluči da sve odradi iz sopstvenog doma. Pojavljivale su se različite informacije o ceni, a prve su govorile da je dom plaćen oko 10 miliona evra. To nikada nije potvđreno ili demantovano.

„Korijere delo sport“ je pisao da vila poseduje malu bioskopsku salu, teretanu, mali spa centar, devet soba… Ima i osam kupatila, unutrašnji bazen, ogroman, raskošni dnevni boravak…

„Novakova rezidencija u Marbelji nalazi se na pet minuta od centra tog mesta, sa pogledom na more i na planine“, stajalo je u tekstu italijanskog lista što potvrđuje da je u pitanju luksuzna nekretnina sa retkim pogledom.

Novak je plaćao iznajmljivanje 10.000 evra nedeljno, a tu je proveo dva meseca sa suprugom Jelenom i decom Stefanom i Tarom.

„Španska štampa javlja da je cena tolika, ali izgleda da je to ipak malo ‘prenaduvana’ suma. Nova ‘kuća’ srpskog asa je apsolutno komforna: od male bioskopske sale do teretane, od malog spa-centra do, naravno, teniskog terena. Ima devet soba, osam kupatila, unutrašnji bazen, nekoliko prostorija za dnevni boravak, a i posebnu sobu za rekreaciju, sa bilijarom i stonim-tenisom. Noletova nova rezidencija se nalazi na pet minuta od centra Marbelje, sa pogledom i na more, i na planine“, stajalo je u tekstu ovog lista.

Jelena smatra da je ovo idealna sredina za podizanje dece, nalazi se u Andaluziji i u Marbelji živi veliki broj poznatih ličnosti koje upravo zbog toga imaju nešto veću privatnost. Marbelja ima 140.000 stanovnika i klima je sjajna tokom čitave godine.

Vila se nalazi na 60 kilometara od Malage, a Novak voli da provodi vreme u Kosta del Solu. Vila ima 1.000 kvadratnih metara, uz još 3.500 zemljita. Ima teniski teren, sobu za zabavu, roštilj, veliku baštu i stoni fudbal.

Pojasnio je jednom prilikom zbog čega je Đoković odlučio da baš tu kupi vilu.

„To je jedan od najlepših delova sveta. Obožavam činjenicu da je tu sunce cele godine i za jednog tenisera nema mnogo boljih mesta kada je u pitanju vreme u Evropi. Za tenisere je dolazak ovde tokom različitih delova sezone i godine bitan, jer uvek može da se igra tenis napolju. To je jako bitno za početak godine i turnire u Australliji“, otkrio je Novak.

Čak se i hrana dopada srpskom teniseru. Procenjuje se da vila vredi 10 miliona evra, a u blizini se nalazi i klub „Puente Romano“ gde Novak često trenira.

„Ovde je hrana sjajna, a ljudi su jako prijatni, energija je drugačija nego u ostatku Španije, recimo Madridu. Afrika je odmah tu, kao i Atlanski okean kojji je veoma blizu i mnogo je tu stavi koje kulturološki Andaluzija ima da ponudi“, rekao je Đoković.

Foto: Jam Press/Relevance Internationa / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Jam Press/Relevance Internationa / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

BONUS VIDEO Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar