Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Novak Đoković se obratio prvi put po povratku u Beograd, pričao je o detaljima "Adrija Tura" i otkrio da će igrati i Saša Zverev, a šta je sve rekao mogli ste da pratite uživo na Nova.rs. Svi mečevi balkanskog turnira biće prenošeni na kanalima Sport Kluba.

VIDEO OBRAĆANJA NOVAKA ĐOKOVIĆA NA TERENIMA NA DORĆOLU

Prvi teniser sveta vratio se iz Marbelje, gde je provodio izolaciju, u srpsku prestonicu pre dva dana. Novak se uželeo tenisa kao i ostali igrači, a mogli ste da se uverite i kako je trenirao na terenima TC Novak.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković će biti organizator „Adrija Tura“, čiji će prvi vikend biti 13. i 14. juna u Beogradu, a upravo je balkanski turnir bio tema njegovog obraćanja. Ostali domaćini su Zadar (20/21. jun), a trebalo bi i Crna Gora (27/28. jun) i Banjaluka (3/4. jul).

Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju, 5. jula gde će Novak i Damir Džumhur odigrati egzibicioni meč. Svi mečevi biće prenošeni na kanalima televizije Sport Klub, a slike iz regiona će ići i širom sveta.

„Izuzetno sam srećan što ću moći da igram pred domaćom publikom u Beogradu, ali i u regionu. Turnir je humanitarnog karaktera i svi prihodi biće namenjeni određenim organizacijama. Neki od tenisera igraće tokom svih vikenda, a pored Dominika Tima i Grigora Dimitrova, učešće je potvrdio i Saša Zverev“, rekao je Nole.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dodao je i kako se nada da će možda biti dozvoljeno i prisustvo publike, ako uslovi budu adekvatni.

„Turniri će biti u Beogradu i Zadru, Crna Gora i BiH još nisu 100 odsto potvrđene kao sigurne lokacije, radimo da se i to ostvari. Tim će igrati samo u Beogradu, Zverev u Beogradu, a možda i u Hrvatskoj, Dimitrov bi trebalo i u Srbiji, i u Crnoj Gori. Želja nam je da organizujemo i nekoliko mečeva za naše dame, ali i dublove. Ako se nešto promeni, uvrstili bismo i njih“, poručio je Đoković.

Dodatna imena biće objavljena narednih dana, a trebalo da učešće uzme šest-sedam velikih teniskih imena.

PROČITAJTE JOŠ

„Hteli smo da pomognemo igračima da dođu do nekog novca, isto tako i juniorima, da premoste ovaj period bez turnira. Zato smo morali da menjamo kalendar. U razgovoru sa Novakom došli smo do toga da organizujemo tih šest turnira za tenisere i teniserke“, rekao je Dušan Orlandić, generalni direktor TSS.

Đoković se osvrnuo na mogućnost da se Miloš Raonić pojavi na turnirima, ali do toga neće doći, jer neće napuštati SAD.

„Baš jutros mi je poslao poruku i nažalost neće moći da dođe, a bilo bi sjajno da Miloš i ja igramo, na primer, u Crnoj Gori“, potvrdio je Novak i dodao:

„Do sredine avgusta sigurno neće biti nastavka međunarodne sezone, a imamo najviše terena na šljaci u regionu, zato smo se odlučili da se na njima igra. Na vrhuncu sam karijere, prvi teniser sveta i imam izuzetno veliku želju da sve ovo prođe na najbolji mogući način. Sve je pokrenuto iz određene mašte da mogu da igram u Beogradu i regionu, i nadam se pred publikom. I da sve ostane ljudima u lepom sećanju, jer sve radimo sa plemenitim ciljem. Ipak, zbog uobičajenih obaveza tokom godine, teško da će moći da zaživi kao tradicionalni turnir“.

Mečevi bi trebalo da se igraju u skraćenom formatu, na četiri dobijena gema i u dva dobijena seta, sa dva duela po danu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram