Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Filip Krajinović je bio jedan od tenisera koji se ovog vikenda odazvao pozivu organizatora da učestvuje na humanitarnom "SK Soker kupu" i nije razočarao.

Teniser iz Sombora, koji je trenutno 32. na ATP listi, imaoa je prilike da posle dužeg vremena ukrsti rekete u jednom teniskom meču, a stigao je do finala.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo je poražen od Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine u dva tesna skraćena seta, shodno posebnim pravilima takmičenja, da se igra do četiri osvojena gema i evantualni taj-brejk. Džumhur je slavio sa 4:3 (7:5), 4:3 (7:5).

Prethodno je Filip u prvom okršaju pobedio Lasla Đerea sa 4:3, 0:4, 4:1.

„Dug period je iza mene, to se videlo naročito u prvih par gemova meča sa Laslom, ali to je sasvim normalno. Nismo dugo igrali turnir, nisam navikao na to da nema linijskih sudije. Posle sam pronašao igru. Srećan sam što smo se svi okupili i odazvali ovoj lepoj humanitarnoj akciji. Bilo je predivno, hvala im na tome što su nas pozvali“, izjavio je Krajinović na Nova.rs.

Tokom meča sa Laslom Đereom, Filip je posle izjednačenja u gemu (40:40), bio na servisu, a sudija iz stolice je uzviknula – „odlučujući poen“!

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

To je Filipa pomal zbunilo, jer je navikao da se igra na razliku od dva poena u gemu, ali brzo se snašao i pitao je, „da li onda mogu da biram stranu na koju serviram“, na šta je dobio potvrdan odgovor.

„Nisam iskreno mnogo pratio ta nova, privremena pravila“, nasmejao se. – Moja greška je što nisam pre mečeva pričitao poruku kakva su pravila, pa nisam bio baš najupućeniji, ali super je. Taman je da odigramo do četiri gema u setu i taj-brejk. Stvarno su sve lepo organizovali ovde na Kalemegdanu, vidim, došli su i ljudi, što je mnogo bitno, tako da je ovo bio zaista lep vikend“, dodao je Filip.

Umesto da sa kolegama gleda kakav je žreb za Rolan Garos i planira kako da ostvaruje pobede na drugom grend slemu sezone, Krajinović je u Beogradu i u situaciji kada, kao ni ostali, nema odgovor kada će se opet igrati za trofeje i ATP bodove.

Otuda sve što je moguće čini se da igrači ostanu u kakvoj-takvoj formi pa će i on, kao i neki drugi igrači, uskoro biti na Prvenstvu istočne Evrope, takmičenju koje organizuje nekada osmi teniser sveta, Janko Tipsarević.

„Pomirili smo se sa tim da nema turnira, znali smo na vreme da se neće organizovati Rolan Garos u standardnom periodu. Zato smo i psihički ovde, u Srbiji. Uskoro i Janko Tipsarević organizuje taj veliki turnir, tako da se motivišemo da igramo i tamo i to što je moguće bolje. Iskreno, tome se jako radujem, mislim da će to biti zaista još jedan lep događaj“, kaže Krajinović.

Kada nema zvaničnih takmičenja, koje osim bodova donose i zaradu, dobro je igrati bilo kako. I Filip, kao i mnogi drugi teniseri gaji izvesnu nadu da će tenisa biti u 2020. godini, ali je i realan i stalno prati razvoj situacije.

„Moj osećaj je da će biti jako teško da imamo turnire do kraja godine. Vidim da je u Njujorku i dalje haos, ja se doduše još nadam da će nekako uspeti da se održi, ali male su šanse. Isto tako mislim da, ako se otkaže US Open, to lako može da znači i da će sezona biti otkazana“, zaključio je Krajinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram