Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Laslo Đere, Dejvis kup reprezentativac Srbije, posle više od tri meseca izašao je da odigra teniski meč. Doduše, ne zvaničan, ali je svakako vredelo vratiti se na teren.

Teniser iz Sente je od starta sezone odigrao svega deset mečeva, posle Australije, očekivala ga je turneja u Južnoj Americi, ali tamo je na turniru u Buenos Ajresu doživeo peh.

PROČITAJTE JOŠ:

Sredinom februara povredio je trbušni mišić na meču sa Huanom Ignjasijom Londerom u prestonici Argentine, tako da je bio prinuđen da otkaže učešće na turniru u Rio de Žaneiru, na kom je trebalo da brani titulu osvojenu prošle godine.

Sve to je uslovilo pad na ATP listi, sada je na 80. mestu, a uz sve to stigla je i pandemija koronavirusa, tako da se može reći da nevolja nikada ne dolazi sama. Ipak, Laslo kaže da se sada dobro.

„Dobro se osećam, ništa me ne boli, osećam da sam dosta spreman. Prošle godine bilo je problema tokom leta, ali sada je sve u redu“, kaže Đere za Nova.rs.

Učestvovao je ovog vikenda na „SK Soker kupu“, na terenima na Kalemegdanu. Prvo je poražen od Filipa Krajinovića, 3:4, 4:0, 1:4. Potom je u borbi za treće mesto poražen i od mladog Marka Miladinovića, 0:4, 4:1, 4:1. Kaže da je najzadovoljniji time što je opet imao priliku da igra.

„Drago mi je što sam mogao da igram posle nekoliko meseci i pre svega što mogu da učestvujem u ovoj prelepoj humanitarnoj akciji. Videlo se da nismo igrali neko vreme, primetno je to na terenu, međutim, bilo je dosta lepih poena i nadam se da su svi uživali. To je sve normalno posle duže pauze, treba nam malo vremena da uđemo u takmičarski ritam“, izjavio je Đere.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Tokom pauze, Laslo nije mogao da radi kako je navikao, ali ipak dodaje da je uspeo da ispuni određene ciljeve koje je sam sebi postavio.

„Tokom pauze sam uglavnom bio u Novom Sadu. Trudio sam se da treniram koliko je to bilo moguće, naravno, tenisa nije moglo da bude iz razumljivih razloga. Pokušavao sam da održim formu i kondiciju, na taj način mi je i vreme u karantinu brže prolazilo“.

Egzibicija na Kalemegdanu bila je samo početak, Lasla očekuje sada još turnira, pre svega takmičenje na Prvenstvu istočnog Balkana u organizaciji Janka Tipsarevića. Nada se dsa će mu to biti kakva-takva priprema za eventualni restart sezone i Rolan Garos i US Open.

„Nadam se, ako ništa drugo, da ćemo bar krajem septembra i u oktobru odigrati Rolan Garos. Tako je planirano. Nadam se da ćemo se na taj način vratiti na ATP turnire. Sve to zavisi od više stvari, da ne kažem od više sile. Biće ovde nekoliko turnira u Srbiji, Jankov turnir, Adria Tour, pa onda i takmičenje u organizaciji Teniskog saveza Srbije. Biće tu dosta dobrih mečeva“, nada se Laslo.

Cilj je ostati u formi.

„Znam da to neće biti zvanični mečevi, ali će biti za nas veoma značajni, jer želimo da ostanemo u formi. Jako je nezgodno kada tako dugo nema turnira i takmičenja. Nadajmo se najboljem“, zaključio je Đere.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar