Novak Đoković Vimbldon 2022
Novak Đoković Vimbldon 2022; Foto: REUTERS/Toby Melville

Novak Đoković, osvajač 21 grend slem pehara, i dalje nema pravo da uđe u Sjedinjene Američke Države i da se takmiči na US Openu, to je izazvalo i revolt ljudi.

Po važećim zakonima Đoković ne može u SAD jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, ali navijači žele da mu pruže podršku na drugi način.

PROČITAJTE JOŠ

Na sajtu „Change.org“ („Promena“ na srpskom) koji je osnovan u Kaliforniji pokrenuta je peticija da se srpskom igraču dozvoli da se takmiči u Njujorku od 29. avgusta do 11. septembra.

Na ovom sajtu ima više od 400.000 korisnika iz 196 zemalja, a peticiju je potpisalo više od 10 hiljada ljudi, trenutno je cilj da ih bude 15.000.

„Apsolutno nema razloga u ovoj fazi pandemije da se Đokoviću ne dopusti da igra na US Openu 2022. Vlada SAD i teniska federacija moraju da se udruže i da mu dozvole da igra. Ako nevakcinisani američki igrači imaju pravo da nastupe, Đokoviću to isto mora biti dozvoljeno, jer je legenda te igre. Teniska federacijo, omogući to“, piše u obrazloženju peticije.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Vremena je sve manje da se situacija promeni, ali nema sumnje da se srpski igrač nada promeni situacije. Uostalom, najavio da će strpljivo čekati takvu odluku SAD nakon osvajanja Vimbldona.

„Čudna je to situacija, ali sam na odmoru bez obzira na to da li igram turnire. Odmaraću nekoliko nedelja, dobio sam mnogo toga, čekaću dobre vesti iz SAD, nadam se da ću igrati dva ili tri turnira pre US Opena. Ako se to ne desi videću kako će izgledati moj raspored. Mislim da me osvajanje grend slema kvalifikijue za Završni turnir osim ukoliko nisi van Top 20. Neću stavljati sebi pritisak da igram neki raspored, ostvario sam istorijski rekord po broju nedelja na prvom mestu. Sada mi je prioritet grend slem, još nismo pričali o rasporedu, treba da vidimo kakve su vesti iz SAD. Možda to bude Lejver kup, možda Dejvis kup, volim da igram za svoju zemlju“, rekao je Đoković nedugo nakon osvajanja Vimbldona.

BONUS VIDEO Poslednji poen za sedmu titulu Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar