Dirk Novicki
Dirk Novicki; Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Jedan je od najboljih evropskih igrača svih vremena i dalje jedan od retkih koji ima MVP titulu i šampionski prsten NBA lige, ali sva ta odricanja i žrtve ostavile su posledice na njegovom telu.

Dirk Novicki je karijeru počeo daleke 1994. godine, a tek je 2009. odlučio da je dosta.

PROČITAJTE JOŠ

Visok je čak 213 centimetara, a sa težinom od 110 kilograma napori u NBA ostavili su posledice kakve nije očekivao. Barem ne u toj meri u kojoj danas ima probleme.

„Stalno razmišljam da sigurno te poslednje dve godine u NBA nisu bile vredne (igranja). Bilo je sjajnih trenutaka, naravno, ali tim nije dobro prošao i realnost je da sam jedva mogao da se krećem“, počeo je Novicki koji je bio možda i neočekivano otvoren da priča o svemu kroz šta trenutno prolazi.

Detaljno je pojasnio šta od sportova može danas da radi.

„Da sam se penzionisao dve godine ranije, siguran sam da bih sada mogao bolje da se krećem. Mogao bih s vremena na vreme da igram fudbal sa decom. Sada ne mogu ni to. Fudbal je sjajan sport, mnogo zabavan. Ali ako ne možeš da se krećeš kako je Bog rekao, teško je. Pokušavam da igram nekoliko puta nedeljno, ali skoro da sam nepokretan. Skoro sve što igram je dubl u tenisu. Pogodim neke forhende, ali malo šta drugo.“

Funkcionerski život mu više godi, a objasnio je i zbog čega.

„Sada je najbolje što mogu da organizujem svoje vreme. Mogu da uzmem ceo mesec pauzu i da se posvetim kućnih stvari sa suprugom. A, onda mogu da budem nedeljama aktivniji u ulozi savetnika Mavsa. Sada sam ja svoj šef. Zato sam menadžerima Maveriksa rekao da je to uloga koju sada želim, a da budem zaposlen puno radno vreme, veoma mi je prijatno ovako“, preneo je izjavu Novickog španski radio „CadenaSer“.

BONUS VIDEO Jokić iznad svih – ko je u top 10 najplaćenijih u NBA istoriji?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar