Novak Đoković
Foto: Screenshot X Swish

Ono što Novak Đoković radi zasigurno nikada nije viđeno. Ali ne može se iz prostora "normalnog i uobičajenog" objasniti kako to radi najbolji ikada. Jednostavno to ne može ni da se razume.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Đoković se vratio i odmah razbio Vita Koprivu sa 6:1, 6:2, 6:2 kao da nikada nije ni odlazio.

PROČITAJTE JOŠ

Operacija medijalnog meniskusa od 5. juna sada deluje kao daleka prošlost, pa čak Švajcarci odlaze toliko daleko da sumnjaju u nju.

U međuvremenu Đoković uspeva da ostavi planetu bez daha. Operisao je koleno, ima punih 37 godina, a i dalje radi ovakve stvari koje ne bi mogli da urade ni neki gimnastičari u tim godinama.

Otuda i ne čude komentari poput tog da je „vanzemaljac“ i „da li je moguće da to radi čovek koji je tek operisan“. Ipak, Novak ima pristup najmodernijih načinima lečenja, pa je njegov oporavak uvek nadljudski brz. Zato i ne čude što ga nazivaju u svlačionici „super čovekom“.

Njegova kretnja je uvek bila vanserijska što je jedan od ključeva uspeha. Uostalom, rano je shvatio značaj pravilnog postavljanja na terenu već na akademiji Nikole Pilića gde su postojala tri načela – glava, noge, a onda ruke.

Đoković je pokazao da je zaista unikat i da retko ko bi uopšte mogao da se osmeli da ovako nešto proba.

BONUS VIDEO Novak Đoković došao u Minhen da bodri Srbiju, izašao i na teren pred utakmicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare