Foto: twitter.com

Sem Grot, nekadašnji australijski teniser, već dugo radi kao televizijski konsultant i ne štedi Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Podlogu mu naročito daju australijske mere protiv koronavirusa i status koji Novak ima u ovoj zemlji, domaćinu prvog sezonskog Grend slema.

Iako često ima osnovanih kritika, mnogo je više teških ili neosnovanih insinuacija koje Grot „ispaljuje“.

Ove godine se osramotio zbog optužbi na račun Novaka da je lažirao povredu na Australijan openu, sada je otišao korak dalje i insinuirao da „Dejvis kup plaća Novaka, iako nema potvrdu za to.“

Potpuni bizar od izjave nije ništa novo za Grota, koji je Novaka nazvao i zlikovcem.

„Đoković je zlikovac koji je bio potreban tenisu. Njega ponižavaju zbog poteza, kontroverzan je, pa bi mu bilo bolje da ućuti. On igra uz dvojicu najfenomenalnijih tenisera koje je ovaj sport ikada video, i, mada je sigurno da će ih prestići po broju grend slem titula, on nikada nije imao podršku kakvu su imali njih dvojica. Svakoj eri je potreban neki zlikovac. Novak je postao upravo to. Na terenu neverovatan, Đoković je igrač kog ne želite da dobijete na žrebu i jedan je od najvećih talenata koje smo videli. Van terena nije činio sebi usluge, posebno u poslednjih godinu dana“, rekao je u februaru Grot.

Onda je dobio priliku i da mu Novak zapuši usta. Naime, Novaku je na Australijan openu pukao trbušni mišić, ali su njegova spremnost i atleticizam uz zlatne ruke fizioterapeuta Ulisesa Badija vodili do titule.

Foto: REUTERS/Kelly Defina

Kad je Novak uspevao da pod povredom pobeđuje, Grot je svojim komentarima dovodio u pitanje verodostojnost povrede.

Kada je obelodanjeno čak da je povreda pogoršana i da se rana proširila sa 1,7 na 2,5cm, navijači su na Tviteru pitali Grota hoće li se izviniti Novaku.

Priložen je i snimak izjave.

„Da li je Novak povređen? Ne znam. Ako jeste, onda ga to ne ometa jer je pobedio u pet setova protiv Frica sa tom povredom, pobedio je i Zvereva, neverovatnog rivala, a mislio sam da će to biti težak meč, kako se na kraju i ispostavilo za njega da je bio. Ne kažem da nije povređen, ali ne može da bude tako strašno ako možete da igrate pet setova, pa četiri seta, pa još četiri seta. Pet setova je pravi test izdržljivosti, mentalne, taktične… U tom trenutku Novak kaže da je povređen, ali uspeva da izdrži pet setova“, govorio je Grot sa ironičnim prizvukom u direktnom televizijskom prenosu, ali se nije udostojio da se izvini.

„Pozdrav Seme, mi strpljivo čekamo tvoje izvinjenje. Potrošio si sve vreme Australijan opena na paljbu na Novaka. Najmanje što možeš je da pokažeš malo hrabrosti i da priznaš da si totalno pogrešio. P. S. Nadam se da si uživao u finalu“, stajalo je u jednoj poruci.

Grot je uzvratio jeftinim spinom, jer nije odgovorio na pitanje o optužbama.

„Novak je neverovatan teniser i na početku sezone sam prognozirao još jednu Novakovu pobedu, i veliku 2021. godinu. Moji komentari ovog leta imaju NULA veze sa njegovim tenisom. On je još jednom pokazao prošle noći da je njegov tenis na drugom nivou“, rekao je Grot, priloživši svoju prognozu iz „Herald Sana“, gde je rekao da ne vidi ko može da zaustavi Novaka na putu do titule.

Sada je rešio da „najavi“ Australijan open uz nove insinuacije za Dejvis kup i favorizovanje Abu Dabija.

Foto: Printscreen Youtube

„Mogu da vam kažem koji igrači će se pojaviti na 14-dnevnom događaju u Abu Dabiju. To su isti oni koji trenutno brane takmičenje jer su plaćeni za to, da podrže nešto što se zove ‘Davis Cup by Rakuten Finals’. Ovo nije Dejvis kup, ali pojaviće se igrači kao što je Novak Đoković, koji se očito oglasio, opovrgavajući Lejtonove komentare, rekao da je turniru potrebna promena, prilagođavanje i da se igra u različitim gradovima, a zatim u jednom finale.“

Grot navodi da je mnogo novca u igri, ali se ogradio rečima da nema dokaze.

„Nemam dokaze o ovome, ali verujem da se nešto dešava u ovom pravcu pošto Kosmos troši mnogo novca i ima finansijsku podršku u Abu Dabiju. Takođe, momak koji želi manje turnira tokom godine, kraću sezonu, navija za nešto što će se igrati sredinom decembra. To je veoma kontradiktorno“, zaključio je Grot, koji je deo kampanje koja se u Australiji vodi praktično 12 meseci.

Novak Đoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Bio je samo jedan od šrafova mašinerije koja je posebno „skočila“ na Novaka kada je tražio bolje uslove za tenisere koji su dve nedelje proveli u četiri zida.

Ništa od njegovih molbi nije uslišeno, a rezultat toga su brojne povrede, naročito stomačnih mišića. Novak je čak i dobro prošao jer je imao daleko bolje uslove, kakve nisu imali niže rangirani teniseri.

Ipak, nije želeo da ćuti i to mu se sada vraća surovo.

BONUS VIDEO Troicki: Braća Rusi nam pomogli, blagi smo favoriti protiv Kazahstana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare