Foto: twitter.com

Sem Grot u nekoliko navrata je napadao Novaka Đokovića, a sada je propustio priliku da ćuti, posle osvajanja Australijan opena.

Grot je pre turnira bio „kerber“ australijskih vlasti, napadao je svetskog broja jedan zbog predloga mera za pomoć teniserima, iako sam Novak nije ništa loše rekao o merama koje je preduzela Australija.

Ipak, Grot je reagovao kako bi se odbranile rigorozne mere, zbog kojih su se igrači i često povređivali, naročito su stradali trbušni mišići velikom broju igrača i igračica.

PROČITAJTE JOŠ

To se desilo i Đokoviću, pukao je jedan trbušni mišić, ali su njegova spremnost i atleticizam uz zlatne ruke fizioterapeuta Ulisesa Badija vodili do titule.

Kad je Novak uspevao da pod povredom pobeđuje, Grot je svojim komentarima dovodio u pitanje verodostojnost povrede.

Sada, kada je obelodanjeno čak da je povreda pogoršana i da se rana proširila sa 1,7 na 2,5cm, navijači su na Tviteru pitali Grota hoće li se izviniti Novaku.

Priložen je i snimak izjave.

„Da li je Novak povređen? Ne znam. Ako jeste, onda ga to ne ometa jer je pobedio u pet setova protiv Frica sa tom povredom, pobedio je i Zvereva, neverovatnog rivala, a mislio sam da će to biti težak meč, kako se na kraju i ispostavilo za njega da je bio. Ne kažem da nije povređen, ali ne može da bude tako strašno ako možete da igrate pet setova, pa četiri seta, pa još četiri seta. Pet setova je pravi test izdržljivosti, mentalne, taktične… U tom trenutku Novak kaže da je povređen, ali uspeva da izdrži pet setova“, govorio je Grot sa ironičnim prizvukom u direktnom televizijskom prenosu.

„Pozdrav Seme, mi strpljivo čekamo tvoje izvinjenje. Potrošio si sve vreme Australijan opena na paljbu na Novaka. Najmanje što možeš je da pokažeš malo hrabrosti i da priznaš da si totalno pogrešio. P. S. Nadam se da si uživao u finalu“, stajalo je u jednoj poruci.

Grot je uzvratio jeftinim spinom, jer nije odgovorio na pitanje o optužbama.

„Novak je neverovatan teniser i na početku sezone sam prognozirao još jednu Novakovu pobedu, i veliku 2021. godinu. Moji komentari ovog leta imaju NULA veze sa njegovim tenisom. On je još jednom pokazao prošle noći da je njegov tenis na drugom nivou“, rekao je Grot, priloživši svoju prognozu iz „Herald Sana“, gde je rekao da ne vidi ko može da zaustavi Novaka na putu do titule.

Da mu nije uspelo da se „opere“, svedoče i brojni odgovori, a ne radi se o komentarima srpskih fanova Đokovića.

„I dalje nisi odgovorio na pitanje, nisi se izvinio, doveo si u pitanje njegov integritet, što svi vidimo na snimku, znaš li da je pristao da se smanji nagradni fond za pobednike, bio si sarkastičan“, samo su neki od komentara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare