Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Italijanska "La Repubblica" objavila je priču o Dušanu Vlahoviću i agentima koji ga vode, a koji zastupaju ozbiljan broj igrača i zvučnih imena.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj medij navodi da su Vlahovićevi agenti, među kojima je navodno i mladi Danilo Vučić, zaslužni što je mladi napadač odbio ponudu Fjorentine da produži ugovor.

Iz agencije koja zastupa Vlahovića, za KRIK kažu da su neistiniti navodi italijanske štampe koji predsednikovog sina dovode u vezu sa fudbalerom, a iz kabineta predsednika ne isključuju tužbu protiv italijanskog lista.

„Agencija ‘International Sports Office’ je iz Beograda i njen direktor je Darko Ristić. Među agentima koji su zaduženi za Vlahovića, međutim, odnedavno se spominje i Danilo Vučić, sin predsednika Srbije. Danilo Vučić jedan je od zastupnika napadača, a takođe i sin aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je, između ostalog, dospeo u žižu javnosti zbog fotografije koja ga prikazuje u društvu osoba iz srpskog podzemlja, toliko da je njegov otac morao da interveniše u jeku predizborne kampanje“, piše ovaj italijanski list.

Da je mladi Vučić Vlahovićev agent, objavili su i drugi italijanski mediji, portal „FirenzeViola“ piše da je predsednikov sin uticajan u agenciji, a osim toga i dobar prijatelj sa mladim fudbalerom.

Iz Fjorentine, međutim, nisu zvanično potvrdili da je u pregovorima kao agent učestvovao i mladi Vučić.

Vlahovićev zvanični agent Darko Ristić za KRIK tvrdi da su neistiniti navodi italijanske štampe koji predsednikovog sina dovode u vezu sa Vlahovićem.

Inače, sama agencija zastupa veliki broj igrača – tu su Nemanja Radonjić iz Benfike, Veljko Birmančević iz Malmea, Uroš Đurđević (Sporting Hihon, Španija), Dejan Joveljić (Los Anđeles Galaksi), Svetozar Marković (Partizan), Radovan Pankov (Crvena zvezda), Danilo Pantić i Mateja Đorđević (Partizan), zatim Đorđe Jovanović, Aleksa Janković, Nikola Čolić, Kristijan Belić (svi Čukarički), Zlatan Šehović (Makabi Netanja), Ivan Milosavljević (Voždovac), Jovan Kokir, Mateja Zuvić, Lazar Micić i Damjan Dostanić (Žarkovo), Petar Grbić (Mornar Bar), Abubakar Oumaru (Naredak Kruševac) i Andrej Blagojević (Teleoptik).

Veljko Birmančević slavi gol, Foto: EPA-EFE/Andreas Hillergren

Spisak se može pogledati na Transfermarktu, sama agencija ima zvanični sajt koji donosi biografije Darka Ristića, Borisava Đokića, Ognjena Ivanovića i Dejana Grgića.

O ulozi Ristića u odlasku Vlahovića iz Partizana, govorio je Vladimir Vuletić za Nova.rs.

„Tokom 2015. godine dogodilo se da cela generaciju rođena 2000. godine, kojoj danas pripada i biser Dušan Vlahović, odlukom Miloša Vazure bude potpisana za menadžersku agenciju „International Sports Office“, u kojoj je radio i Danilo Vučić. Najveći problem je što je izvršni direktor ove agencije Darko Ristić, čiji je rođeni brat tadašnji trener Teleoptika i trener pomenute generacije, Milan Ristić. Dešava se da je rođeni brat direktora menadžerske agencije ujedno čovek koji trenira generaciju koja je cela potpisala za tu agenciju“, priča Vuletić za Nova.rs.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Katara, Marko Grujić
Fudbalska reprezentacija Srbije, Katara; Foto: Starsport

On je govorio i o dokazima za to.

„Sve to je dozvolio Miloš Vazura i stavio potpis 2015. Sve ovo što govorim su kredibilne informacije. Ta agencija je bila poznata po tome što je za jako niske novce prodavala igrače Partizana, Dušan Vlahović je prodat za svega milion i po evra. Abubakar Oumaru je takođe bio klijent ove agencije i on je prodat za mizerne novce, i to nakon što nije želeo da igra, govoreći da je bolestan, da ne može da podnese dalju situaciju. Bili smo prinuđeni da prodamo ove igrače za neuporedivo manje i u lošijem trenutku nego što bi bio tržišni trenutak. Abubakar je prodat u zimskom prelaznom roku i sve to je sa pripadnicima ove agencije činio Miloš Vazura, koji je jedini imao pravo na prodaju igrača po našem internom ustrojstvu, što nije normalno“.

BONUS VIDEO Vuletić: Partizan neće osvojiti titulu, igra tango sa Zvezdom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare