Foto: Tanjug/AP AP Photo/Hamish Blair

Bivši teniser Sem Grot, nekada 53. teniser planete, nastavio je sa nizom provokacija na račun Novaka Đokovića.

Grot je do sada već nekoliko puta izražavao krajnje negativan stav prema Đokoviću, a u poslednjoj kolumni napisanoj za „Herald San“ najboljeg tenisera sveta je nazvao ni manje ni više nego – zlikovcem.

„Đoković je zlikovac koji je bio potreban tenisu. Njega ponižavaju zbog poteza, kontroverzan je, pa bi mu bilo bolje da ućuti“, napisao je Grot.

PROČITAJTE JOŠ...

„Ni Đoković ni Nik Kirjos neće uživati dok budu čitali ovo, ali njih dvojica su po nekim stvarima veoma slični. I jedan i drugi vole da polarizuju javnosti, uvek su više na meti nego druge kolege. Kirjos je svestan da ga mnogi ne vole. On je to što jeste, i ako vam se to ne sviđa, vaš gubitak.

Đoković se, sa druge strane, trudi da izgleda kao da mu nije stalo, ali nisam ubeđen da je to tačno“, dodao je Grot, inače vlasnik najbržeg servisa u istoriji tenisa (263 kilometra na čas, postavljen na čelendžeru 2012. godine u Busanu u Južnoj Koreji).

Potom je nastavio:

„On igra uz dvojicu najfenomenalnijih tenisera koje je ovaj sport ikada video, i, mada je sigurno da će ih prestići po broju grend slem titula, on nikada nije imao podršku kakvu su imali njih dvojica. Svakoj eri je potreban neki zlikovac. Novak je postao upravo to. Na terenu neverovatan, Đoković je igrač kog ne želite da dobijete na žrebu i jedan je od najvećih talenata koje smo videli. Van terena nije činio sebi usluge, posebno u poslednjih godinu dana“, napisao je aludirajući na Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Foto: EPA/GLENN HUNT

Nakon što je podsetio na povrede koje je Đoković imao, kao i na „trku za rekordima“, Novaku je poručio da je bolje da – ućuti:

„Nekad jednostavno ne možete a da se ne zapitate da li je jednostavnije prosot samo začepiti svoja usta? Možda mu je muka od toga. On je superstar na nivou planete, ima pravo na mišljenje i da ga podeli, ali na njegovu žawlost deluje da je gotovo uvek kada govori, u manjini. Mislim da i on želi da oseti odobravanje od strane drugih. Niko ne želi da bude onaj dečak koji je na igralištu sam, bez drugara. Apsurdno je da jedan od najboljih igrača sveta može da stvori tako negativnu sliku o samom sebi. U nekoj drugoj eri, to ne bi bilo tako, ali dok su Rodžer i Rafa tu, Novaku ide uloga negativca“, napisao je Grot u kolumni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar