Prvi dan Vimbldona obeležili su aplauzi Sari Gilbert, koja je predvodila tim oksfordskih naučnika u stvaranju vakcine Astra Zeneka.

PROČITAJTE JOŠ

Ukazano joj je poštovanje pre meča Novaka Đokovića, koji je sa 3-1 pobedio Džeka Drejpera, a bilo je i snishodljivih komentara da je loše igrao prvi set zbog aplauza vakcini.

Imao je Novak 25 as poena, volej ga je služio, pa je jedan novinar postavio pitanje o ovom statističkom podatku, a onda je zamolio Novaka da prokomentariše i ovacije Sari, i to je već bilo prvo pitanje na konferenciji posle meča.

„Mislim da sam imao jedan od najboljih serverskih mečeva ikada na bilo kojoj podlozi. Mislim da sam izjednačio neki rekord iz ove ili prošle godine u Australiji, neko mi je to rekao. Takođe sam imao 25 asova u četiri seta. Da, ne mogu biti zadovoljniji servisom na travi, koja je najbrža podloga i mnogo se brzih poena može dobiti na prvom servisu. Igrao je dobro Džek, borio se, ovo je bila jedinstvena prilika za njega da igra na Centralnom terenu Vimbldona, dobar je bio, imao je brejk šanse da se vrati u meč, ja sam u nekim momentima uhvaćen u spavanju, tražio sam svoj ritam i rad nogu na travi, bilo je malo klizavo zbog krova, ali zadovoljan sam igrom u ostala tri seta“, rekao je Novak o igri.

Kada je u pitanju Sara Gilbert, priznao je da ne zna o kome se radi.

„Što se tiče drugog pitanja, ne znam na koga aludirate. Čuli smo ovacije, kada smo izlazili na teren, ali ne znam kome su bili upućeni, da budem iskren“, rekao je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare