Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Grčki teniser Stefanos Cicipas poražen je u prvom kolu Vimbldona od Frensisa Tijafoa u tri seta 6:4, 6:4 i 6:3.

Već u ponedeljak završeno je takmičenje finaliste Rolan Garosa, koji se očito nije dobro prilagodio sa šljakaste na travnatu podlogu u kratkom vremenskom periodu.

PROČITAJTE JOŠ:

Cicipasa je preslišao Frensis Tijafo za dva sata i pet minuta igre, pa od Stefanosove tvrdnje da će on i ostali mlađi igrači zaustaviti Novakov san“ bar za sada nije ostalo mnogo.

Pred turnir je istakao i da se nada kako će igrati protiv Đokovića i na Vimbldonu, ali je Tijafo već od prvog gema u prvom setu pokazao da to neće biti tako lako.

Amerikanac je tada napravio prvi brejk, u četvrtom je spasao jednu brejk priliku za Grka i onda je osvojio prvi set bez mnogo „talasanja“.

U drugom je ključni brejk napravio u devetom gemu kada je poveo sa 5:4, a onda se propisno namučio da ga potvrdi i povede sa 2:0.

Cicipas je poznat kao igrač koji je najbolji kada je priteran uza zid i to je pokazao sa tri brejk šanse u desetom gemu u kom je Tijafo ipak prevladao.

Tokom trećeg seta je viđena velika borba, Cicipas je i u ovom delu igre slabije koristio svoje poene na drugi servis.

Nije koristio šanse za brejk, slabije je riternirao na drugi servis protivnika i imao je osam vinera manje od protivnika dok im je broj grešaka bio gotovo izjednačen.

Sve u svemu, Tijafo je u prvom gemu oduzeo servis Grku, a onda je isto učinio i u devetom za potvrdu velike pobede i plasmana u naredno kolo Vimbldona, gde ga čeka bolji iz okršaja Vaseka Pospišila i Roberta Karbaljesa Baenje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare