Filip i Valerijan Vukosaljević
Foto: Screenshot Instagram valeriane_ayayi

Valerijan Vukosavljević, francuska košarkašica, izazvala je mnogo pažnje u finalu protiv Srbije (63:54), a mnogi su se zapitali otkud to da joj na leđima piše srpsko prezime.

Ova devojka se 2019. godine udala za Srbina Filipa Vukosavljevića i od tada je promenila i prezime na dresu, pa prezime Adžadži sada stoji samo na njenom Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ

Upoznali su se u Lilu, kada je Valeri bila počasni gost na meču koji je igrao naš košarkaš. Samo sedam dana kasnije je snimljen kako on nju bodri sa tribina, zajedno su bili na jednom proslavili, tada su se prvi put poljubili i od tada postali nerazdvojni.

Njihova veza je odmah pokazivala da su oboje pronašli ljubav za čitav život, pa su već šest meseci kasnije počeli da žive zajedno u Buržu, čije boje je branila ova devojka.

Valerijan je osvojila četiri srebrne medalje sa Francuskom na Evropskom prvenstvu (2013, 2017, 2019. i 2021. godine), trenutno nastupa za Basket Land iz otadžbine, a pre toga je igrala i za San Antonio Stars iz WNBA.

Veliku pažnju javnosti je privuklo kada su leto 2019. godine uplovili u bračne vode, a ceremonija je održana u Beogradu. Na proslavi su bile sve njene saigračice iz reprezentacije, a ostaće upamćene i fotografije žurke pored i u bazenu.

Na glamuroznoj svadbi u jednom kompleksu pored Beograda bilo je 200 zvanica, od toga 70 iz Francuske. Pevao je Marko Luis, a do kasno u noć je trajalo veselje.

Ona je istakla da je Beograd odmah oduševio.

„Beograd mi se dopao na prvi pogled, kao i ljudi. Opušteni su i prijatni. U Franuskoj svi mnogo rade, a na kraju dana žure kući. Ovde se živi potpuno drugačije. Koliko god čovek bio u gužvi, uvek nađe vremena za porodicu i prijatelje. To me je privuklo. Dobro se snalazim u gradu, čak sam počela da vozim. Volim da se prošetam do Ušća i Kalemegdana, da sednem u neki lep kafić s pogledom na reku. Filipovi prijatelji su me sjajno prihvatili, kao i njegove sestre, sa kojima provodim dosta vremena. Ovo je sada moj grad. Moja porodica i prijatelji stvarno vole ovaj grad. Sviđa im se hrana, noćni život. Preporučivala sam im i ranije da dođu ovde, jer ljudi ne znaju dovoljno o Beogradu i Srbiji“, rekla je Valeri prilikom u emisiji na RTS.

Objasnio je Filip i zbog čega mu je bilo važno da se ceremonija venčanja održi u Srbiji.

„Možda ne izgledam tako, ali tipičan sam Balkanac. Bilo mi je važno da venčanje bude u Srbiji i da, ne krijem to, supruga uzme moje prezime. Srećan sam zbog njene odluke da joj ubuduće na dresu piše Vukosavljević. Tradicionalista sam, poštujem porodične vrednosti i podrazumeva se da ću nositi burmu. Zbog toga sam se trudio da izaberem baš lep prsten“, rekao je u jednom intervjuu nakon venčanja Filip.

Filipa naša javnost pamti i po velikoj broju tetovaža, ali i po igrama u Proleteru i Borcu iz Čačka pre nego što se otisnuo u inostranstvo. Zatim je igrao za AEK iz Larnake, za Rilski, USK iz Praga, Kolin i Decin, a uz to je imao epizode u Metalcu, Dunavu, ali i klubovima na Maldivima, Šri Lanki, te u Maroku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar