Rita Ora Novak Đoković
Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zašto bi? Da li je u nečemu pogrešio? Njihov susret je samo izazvao čitavu poplavu "mimova" na društvenim mrežama, a izraz lica Novaka Đokovića kada je shvatio da se nalazi u krupnoj kadru je postao već i "stiker" među navijačima.

Mnogo je bilo komentara o susretu svetske pop zvezde Rite Ore i najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, a zanimljivo da su mediji sa Kosova i iz Albanije ovaj njen potez osudili. U Srbiji ni u jednom trenutku nije bilo zle krvi, huškanja ili osuda. Konačno i hvala Bogu ovde nije bilo podela i napada.

PROČITAJTE JOŠ

U Srbiji je, naprotiv, to prošlo baš onako kako bi trebalo. Vest kao i svaka druga, Novak se sreo sa još jednom poznatom ličnošću. Uostalom, sedeo je tamo i sa Džejsonom Momoom, video se i sa drugim poznatim ličnostima na dodeli „Zlatne lopte“. Navikli su srpski navijači da je Novak svetski čovek i da ga prepoznaju u svakom kutku planete, pa nisu ni začuđeni zbog toga što je odlučio da sa tribina pogleda finale Svetskog prvenstva u ragbiju.

Albanski mediji su pokušavali da ignorišu ovaj susret, a kada bi to objavili onda bi odredili Ritu Oru kao „simbol za prodaju“.

„Rita Ora je nedavno primila veliku kritiku, jer se pojavila na sceni sa zastavom Srbije na ramenu. Pevačica se sama izvinila činjenicom da nije znala kojoj zemlji pripada zastava koju joj je bacio fan na scenu. U međuvremenu, pre nekog vremena, na koncertu albanske pevačice, prikazane su slike nekih poznatih ličnosti, a Rita Ora je oponašala svoje mišljenje o njima. Kada se pojavio Novak Đoković, njena reakcija je bila jasna. Međutim, danas su je kamere snimile kako sedi pored srpskog tenisera. Dvoje su gledali finale u ragbiju jedan pored drugog, a lice Rite Ore je bilo nasmejano. Trenutak koji se nije svideo albanskoj javnosti, pogotovo znajući patriotizam kojim se Ora uvek trudila da se predstavi. Možda je dvoglavi orao na koncertu samo simbol za prodaju“, stajalo je u tekstu albanskog „Sport Expres“.

Hvala Bogu, pa u našoj zemlji nije bilo ovakvih skandaloznih poruka i da je reakcija onakva kakva bi trebala da bude za dve planetarne zvezde (svidelo se to nekima ili ne). Uostalom, da li postoji veći simbol Srbije prethodnih godina od Đokovića. Čovek koji je tokom godina uspeo da izbriše iz glava ljudi užasne predrasude koje su nastale sa Slobodanom Miloševićem. Čovek koji je uspeo da uradi više za sliku Srbije nego srpska diplomatija.

Zoran Milanović i Andrej Plenković
Zoran Milanović i Andrej Plenković Foto: Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Očigledno smo uz svetsku ikonu sporta i mi, obični navijači, počeli da razmišljamo globalno. Dakle, nije uticao samo na mišljenja drugih o Srbiji, nego i na sunarodnike.

Konačno smo uspeli da izbegnemo zlurade komentare, doduše susret sa Andrejem Plenkovićem, premijerom Hrvatske, raspalio je političku scenu u Hrvatskoj. Ovog puta su jedan na drugog udarili premijer i predsednik Zoran Milanović koji nije propustio šansu da napadne Đokovića. Verovatno samo iz potrebe da dobije političke poene.

„Čekamo da nam veliki dedramatizator (Plenković prim. aut.) objasni šta su to zapravo uradili. Plenković se slikao s Novakom Đokovićem. To je inače onaj rusofil. Genijalni sportista, za kojega u principu navijam, ali rusofil“, rekao je Milanović, a prenosi Index.hr.

Ubrzo mu je odgovorio Plenković koji nije želeo da ostane dužan.

„U jednom trenutku se pojavio Đoković, nisam ni znao da će biti tamo, fotografirali smo se… Ali poslednji koji me može prozivati je Milanović, koji nas dovodi u poziciju da moramo objašnjavati stavove Hrvatske, a to je podrška Ukrajini, što je naš stav celo vreme. Ako je neko rusofil, to je onda on (Milanović), rekao je Plenković i dodao „Čuo sam i da je koristio izraz ‘budala’, na što mogu reći da su njegove izjave poslednjih godinu dana debilne i sramota za Hrvatsku“, piše objavio je zagrebački N1.

Očekivano je to zbog faze u kojoj se nalazi kosovsko pitanje, a Ora, inače britanska pevačica rođena u Prištini, ima direktne veze sa Kosovom zbog kog je tamo svojataju. Ipak, nije tajna i da Đoković ima poreklo sa Kosova i to nije krio ni u jednom trenutku.

Foto: Justin Ng / Avalon / Profimedia

Ora i Đoković su se dobro zabavili, što se videlo i po njihovim osmesima i to je primer svima. Vidite da može i ovako, ne mora prva reakcija da bude iz mržnje…

Ipak, na fotografijama gotovo bez izuzetka nedostaje jedno poznato lice. Upravo on je spona između pevačice i tenisera. Naime, suprug Rite Ore Taika Vaititi se našao na tribinama stadiona „Francuska“. Ovaj čuveni holivudski režiser se pojavio na stadionu kako bi podržao sunarodnike iz Novog Zelanda koji su u tesnom finalu poraženi od Južnoafričke Republike sa 12:11.

Vaititi je već oskarovac jer je podigao nagradu Akademije za film „Zec Džodžo“ („Jojo Rabbit“), a poznat je u holividskom svetu već 10 godina od filma „Šta radimo u senkama“ („What We Do in the Shadows“), kasnije i nastavak Tora u Marvel univerzumu.

Otkud da Ora i Vaititi sede baš do Novaka u loži? Ranije se spekulisalo da će upravo Vaititi radi dokumentarni film koji Đoković snima godinama. Materijala sada ima i više nego dovoljno, a činjenica je da je Novak neće da ga objavi sve dok pravi ovakve fantastične rezultate.

Malo je poznato i da je Vaititi prošle godine stigao iznenada u London kako bi gledao finale Vimbldona u kom je Đoković savladao Nika Kirjosa.

Sve ovo podvlači vezu koja postoji između režisera i tenisera…

Eto, tako izgleda kada se stvari prihvataju na pravi način. I kada se to ne čini, pa se napadaju poznate ličnosti zbog ovih ili onih jeftinih poena…

BONUS VIDEO Trening set Đokovića i Alkaraza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare