Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Đoković sutra igra protiv Kamerona Norija u polufinalu Vimbldona

Treći teniser sveta nastavlja odbranu trona u Londonu i potragu za 21. grend slem titulom, kako bi se u večnoj trci na korak primakao rekorderu.

PROČITAJTE JOŠ

Po ko zna koji put je Novak Đoković nemoguće pretvorio u moguće, na samo sebi svojstven način. Gubio je, delovalo odsutno, lutao travom Centralnog terena Vimbldona i – pobedio.

Kako? Delić recepta otkrio je posle meča u kojem je preokretom u pet setova preko Janika Sinera otišao u polufinale, posle tri sata i 39 minuta epske borbe.

Branilac trona je sam priznao da je tokom toalet pauze popričao sa samim sobom ispred ogledala i onda krenuo u trijumfalni juriš, kojim je nastavio poteru za Rafaelom Nadalom.

„Možeš ti to, veruj u sebe. Sada je trenutak, zaboravi na ono što se dogodilo. Počinje novi meč, idemo majstore“, otkrio je Đoković šta je rekao samom sebi gledajući se u ogledalo.

Noletov „avion“ i ona čudesna bekhend dijagonala koju samo on može da izvuče, uz proslavu poena raširenih ruku, već su postali potez turnira i uveliko se prepričavaju.

„Taj poen je stvarno, uzimajući u obzir i Centralni teren, protivnika i četvrtfinale grend slema, zaista jedan od lepših poena koje sam odigrao. Pogotovo način na koji se sve to završilo, uz tu proslavu poena“, priznao je treći teniser sveta.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug AP Photo/Alberto Pezzali)

Neke poene Đoković definitivno neće zaboraviti nikada, a i sam je rekao kako je tražio snimak tog poena kojim je slomio sjajnog Sinera.

„Sa jedne strane, imam dobro pamćenje, jer volim istoriju tenisa, sve ove mečeve koje dobijam pamtim, ali sa druge strane kao profesionalni teniser sam nekako primoran da brzo zaboravljam, jer moram da idem dalje. Novi izazovi i turniri se dešavaju svake nedelje. Uhvatili ste me nespremnog… Ne mogu sad baš da se setim nekih poena, osim ovih koji se ponavljaju stalno na internetu, pa sam ih video milion puta. Na primer, ovaj kad sam napravio pasing šot Federeru na njegovu meč loptu ovde u finalu Vimbldona 2019. godine. To je nešto što je svežije“, rekao je Đoković.

Sada ga u polufinalu čeka Kameron Nori, Britanac sa kojim je igrao samo jednom do sada, u Torinu prošle godine, kada je Nole slavio. Protiv sebe će sigurno imati i publiku, ali i jasan cilj da odbrani tron kako bi se domogao 21. grend slem titule.

PROČITAJTE JOŠ

Ujedno bi nastavio i poteru za Rafaelom Nadalom, koji je trenutno rekorder sa dva pehara više. Ako bi španski as otišao na 23, a Đoković ostao na 20, uz veliki znak pitanja pored Novakovog igranja na US Openu, jasno je koliki je značaj trofeja u Londonu.

Ne samo da bi Đoković odbranio tron, već bi se primakao najvećem rivalu i ujedno ga sprečio da dodatno odmakne. I zaista bi bilo pravo čudo kada njih dvojicu ne bismo gledali u nedeljnom finalu.

Nadal je juče u četvrtfinalu igrao protiv neugodnog Tejlora Frica, a pobednik tog duela u polufinalu ide na boljeg iz meča Nik Kirjos – Kristijan Garin.

Nori: Pitaću Marija za savete

Rival najboljeg srpskog tenisera u polufinalu Vimbldona, Kameron Nori, tražiće savete od sunarodnika Endija Marija, inače velikog Novakovog prijatelja.
„Endi me uvek podržava, treniramo zajedno i pitam ga za neke ideje. Nije loše da ga konsultujem oko taktike, videću kakve ideje ima. Prošli put kad sam igrao protiv Novaka u Torinu, igrao je veoma dobro, a ja sam naučio dosta. Ovog puta ću taktički pristupiti drugačije meču. Trava je njegova omiljena podloga, njegov učinak na Vimbldonu je neverovatan. Jedva čekam da odmerimo snage i da vidim kakav će biti njegov nivo igre“, izjavio je Nori.

Prijatelj specijala MaxBet.

Mečeve sa Vimbldona možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković i luda proslava fantastičnog poena

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar