Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Novak Đoković je preživeo još jedan ozbiljan test i meč koji je mogao da se pretvori u pravi triler.

Foto: Nova.rs

Andrej Rubljov je ozbiljno namučio Novaka Đokovića (4:6, 6:1, 6:4, 6:3), ali je na kraju morao da položi oružje pred srpskim asom. Srpski teniser sada ima dva dana odmora (sreda i četvrtak) pre nego što u petak izađe na teren protiv Janika Sinera.

PROČITAJTE JOŠ

Još uvek ne zna u kom će terminu igrati taj susret, ali ni kako će mu izgledati priprema. Više puta je istakao da je najbitnije da se pripremi što je bolje moguće i da to ponekad znači i odmor od tenisa.

Upravo je to bila ključna poruka dok je još vrele glave govorio o planovima.

„Videćemo tačno tokom srede. Dogovorili smo se da ćemo razgovarati o tome u sredu, dobra stvar je što imamo dva dana, dosta sam odigrao tenisa u protekle tri i po nedelje, uključujući i treninge pred turnir. Puno tenisa… Videćemo šta je najbolje za telo i za um, sa namerom da se što bolje spremim“, poručio je srpski teniser.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Đoković je slavio u jubilarnom 400. meču koji je odigrao na grend slem turnirima i nastavio da pomera granice. Do sada je po pravilu na turniru imao treninge u isto vreme između 13 i 15 časova, a pitanje je da li će se za taj potez odlučiti i ove srede.

U toku Rolan Garosa je znao da sebi dozvoli jedan dan dodatnog odmora koji je proveo sa decom, a ovog puta može da ponovi recept koji je bio uspešan na turniru na šljaci.

Uostalom, tokom Australijan opena je zbog povrede odmarao svakog dana kada nije igrao mečeve i na kraju stigao do trofeja. Sada je timu priključen i Stiven Šašjan, kiropraktičar, koji će sa fizioterapeutom Miljanom Amanovićem i kondicionim trenerom Markom Panikijem dati predlog.

Ipak, odluku će na kraju doneti Đoković.

BONUS VIDEO Novak u potpunosti izludeo Rubljova: Poen koji pokazuje nemoć Đokovićevog rivala