Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Džon Mekinro nastavlja da javno lobira u korist Novaka Đokovića, ali bi moglo da dođe do situacije "medveđe usluge".

Legendarni teniser je još jednom stao na stranu srpskog igrača, koji po važećim zakonima ne može da uđe na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković nije vakcinisan protiv koronavirusa, pa zbog toga ne može da dobije vizu da se takmiči.

Mekinro se ne slaže sa svim što je Đoković uradio, ali ipak ističe da bi mu trebalo dozvoliti da se takmiči.

„Novak ne dobija poštovanje koje zaslužuje, ali on je gospodin. Nisam saglasan sa odlukom da se ne vakciniše, ali je poštujem. On je jedan od najspremnijih ljudi na svetu i obraća pažnju na sve što stavlja u svoje telo“, počeo je Mekinro.

Foto:EPA-EFE/ANDY RAIN

Još jednom je podsetio na sve što se dešavalo početkom godine.

„Šteta je što je došao u situaciju kada je sve otišlo dođavola za njega. Potpuni debakl. Do te mere da su ga bukvalno izbacili iz Australije. Mislim, je l’ me to neko zeza? Način na koji se sve odvilo je bio strašan, pa ga poštujem još više jer je prešao preko svih tih stvari. On mora da je mentalno najčvršći igrač kojeg sam ikada video na teniskom terenu“.

Hvalio je i Rafael Nadala, doduše kroz paralelu sa srpskim asom.

„Nadal je igrač koji najviše ostavlja ‘srce na terenu’, ali je Đoković mentalno neverovatan. Neverovatno je to sa čime on sve uspeva da se izbori i da uprkos tome uspe na najvišem nivou“, dodao je Mekinro.

Još jednom je pozvao SAD da se dozvoli ulazak Srbinu da se takmiči u Njujorku.

„Moramo to da sredimo. Đoković mora da igra na US openu. Molim vas, neka neko pronađe rešenje kako to može da se desi jer nam je ovde stvarno potreban ovaj neverovatni šampion“, poručio je sedmostruki grend slem šampion. Ipak, iako jeste ovo podrška srpskom igraču, deluje da se pravi narativ da bi SAD trebalo da se „savije“ pred srpskim teniserom, što je teško očekivati i moglo bi da bude samo kontraproduktivno.

BONUS VIDEO Novak Đoković naručuje pesme Milici Todorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare