Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Slučaj Naomi Osake ne prestaje da bude glavna teniska tema, pa je sasvim očekivano i Novak Đoković dobio pitanje o mladoj igračici.

Japanska teniserka i četvorostruka grend slem šampionka odlučila je da se povuče sa turnira zbog depresije i mentalnih problema.

Ipak, najpre je govorila da ne želi da drži konferencije za medije što je nateralo Rolan Garos da je kazni sa 15 hiljada dolara, ali i da joj zapreti diskvalifikacijom.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je istakao da ga ni najmanje ne čudi što su četiri najveća turnira odlučila da se javno oglase i da štite svoje interese u slučaju Osake.

„Grend slemovi se štite i štite svoj biznis. Pratiće uvek pravila, postaraće se da to uradiš ili ćeš platiti kaznu. Ne čudi me njihova reakcija. Navikli smo mi na ovu atmosferu i na to da radimo intervjue posle svakog meča, to je deo sporta, mediji su važni bez ikakve sumnje, to nam donosi platformu da razgovaramo sa navijačima na tradicionalni način… To je bio i jedini način, sada svi imamo svoje društvene mreže i tako komuniciramo sa njima“, počeo je Novak Đoković svoju odbranu Naomi Osake i pružio joj punu podršku.

Iskoristio je priliku da pohvali Osaku i da joj punu podršku.

„Naomi je mlada i mogu da je dobro razumem i saosećam sa njom jer sam i ja mnogo puta u karijeri bio na pogrešnoj strani mača i znam kakav je osećaj. Podržavam je i mislim da je bila jako hrabra, žao mi je što prolazi kroz teško stanje, tako sam čuo, želim joj sve najbolje i nadam se da će se oporaviti. Ona je jako važna za naš sport i potrebna nam je nazad, ovo je bilo jako hrabro i ona najbolje zna kako se oseća. Ako je potrebno vreme da napuni baterije, onda to i treba da uradi, podržavam je i nadam se da će se vratiti jača“, rekao je srpski teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar