Foto: Tanjug AP Photo/Jack Dempsey)

Nikola Jokić i Denver Nagetsi uspeli su da bace na pleća Portland. Bila su im za to potrebna i dodatna dva produžetka, ali je na kraju Denver slavio sa 147:140 i tako poveo u seriji sa 3:2.

Srpski centar je još jednom pokazao zbog čega bi uskoro trebalo da bude proglašen za najboljeg igrača NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Trejlblejzersima je spakovao čak 38 poena uz 11 skokova i devet asistencija, a na parketu je proveo čak 46 minuta. Pogodio je 14 šuteva iz 31 pokušaja, odnosno tri trojke iz devet pokušaja, dok je sa linije za slobodna bacanja bio gotovo perfektan 7/8.

Nagetsi su otvorili meč sa 10:0, a u nekoliko navrata kasnije su pravili serije u kojima su davali po osam i više poena, bez odgovora protivnika. Ipak, kada god bi izgledalo da Denver može da prelomi meč pojavio bio se Dejmijan Lilard koji je susret završio sa impresivnih 55 poena, šest skokova i 10 asistencija i pogođenih čak 12 trojki, po čemu je najbolji u istoriji NBA plej-ofa (srušio sopstveni rekord od 11 trojki).

Jokić je pogađao kada god je Denveru bilo neophodno, kada se lomilo preuzimao je odgovornost na sebe.

U produžetku je strpljivo gradio pod košem.

Na kraju meča je odigrao u maniru krilnog košarkaša, ušao u reket, a onda pogodio „flouter“.

Da MVP, kako ga već oslovljavaju u Denveru, ne doprinosi samo na jednom strani terena pokazao je prilikom kontranapada Portlanda. Zalepio je dve blokade u istom napadu i zaštitio obruč.

Imao je Denver prednost i 54:32, a onda je Portland zavrui poluvreme serijom od 30:11 i došao do 65:62.

Uspeo je ponovo da zaigra bolje Denver, a na osam minuta pre kraja je Jokić počeo sa svojim šouom. Najpre je pogodio trojku, zatim pronašao Riversa (završio meč sa 18 poena) koji pogađa važnu trojku.

Lilard je trojkama uvek uspevao da održi Portland u igri, tako je izborio produžetak, a onda briljirao i u dodatnih pet minuta.

U momentima kada je Denver imao devet poena prednosti pogađa dve trojke u nizu, a nakon promašenog napada Denvera pogađa još jednu za drugi produđetak!

Ipak, Nagetsi predvođeni Jokićem uspevaju da dođu do značajnije prednosti i na kraju slave u veoma bitnom susretu jer je Portland na samo jedan poraz od eliminacije u plej-ofu.

NBA rezultati

Sreda

Bruklin – Bostson 123:109 (4-1 u seriji)

Denver – Portland 147:140 (3-2 u seriji)

Finiks – LA Lejkers 115:85 (3-2 u seriji)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare