FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVČ/ BS

Ne može Rafael Nadal da "svari" to što je Novak Đoković osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i već neko vreme subliminarnim porukama to i pokazuje svetu.

Novak Đoković je u finalu u Parizu, u Nadalovoj kući, pobedio Karlosa Alkaraza i tako je postao olimpijski šampion prvi put u karijeri.

Nadal je sada na televizijskom gostovanju pomenuo kako smatra da svi koji igraju na Olimpijskim igrama moraju da budu u Olimpijskom selu.

PROČITAJTE JOŠ

To nije bio slučaj sa Novakom ove godine i jasno je šta Nadal želi da poruči ovom izjavom.

Život u Olimpijskom selu je u potpunosti drugačiji u odnosu na ono na šta smo navikli. Odmor i mir je nešto bitno i mislim da je taj nivo gori nego bilo koji turnir na kom igramo. Ali, ja ovo kažem iz srca – ako igraš na Olimpijskim igrama onda moraš da budeš u Olimpijskom selu. Ako to ne uradiš, onda su Olimpijske igre iste kao bilo koji drugi turnir, a to je takmičenje koje je jednom u četiri godine. Ako ti je jednom u četiri godine malo nelagodno… Ponavljam, ako želiš da uživaš u tome, onda moraš da budeš u Olimpijskom selu„, rekao je Nadal. 

Foto: MARTIN BERNETTI / AFP / Profimedia

Iako Đoković nije boravio u Selu, često je dolazio u posetu i radovao se zajedno sa srpskim sportistima.

Jedan od razloga je jer sam hteo da imam više privatnosti i mira, usresređenost na svoju rutinu i pripreme za turnir koji je najveći prioritet. Iskustvo učestvovanja na Olimpijskim igrama, a najlepši deo je selo… Uzbuđenje tamo raste jer osetiš energiju, draž i značaj Igara. Preko 10.000 najboljih sportista na svetu, u menzi si kraj njih i kroz socijalni momenat razmeniš iskustva, doživljaje i pristup. Naučiš neke stvari. Posetiću Olimpijsko selo, ali neću boraviti. U Tokiju sam bio nekoliko noći, ali sam odsedao drugde, osećam da je tako bolje za mene i moje pripreme„, rekao je Đoković ovog leta.

Kako je Novak Đoković pričao posle zlata u Parizu

„Dugo iščekivano zlato. Osvojio sam bronzu na olimpijskim igrama u Pekingu, na mojoj prvoj Olimpijadi. Dva puta sam završavao u polufinalima, nisam uspevao da prebrodim tu prepreku. Ušao sam u ove Olimpijske igre bez trofeja, imao sam povredu. Mnogi su dovodili u pitanje kvalitet tenisa. Malo ljudi me je stavljalo u ulogu favorita, ali sam potajno verovao. Znao sam da je ovo možda i poslednja šansa da osvojim zlato. Jedan od najboljih turnira, nisam izgubio set. Osećao sam podršku naroda. Ako je ikada trenutak, to je sada. Bez lažne skromnosti. Ovo je moj najveći sportski uspeh i osa ponosom nosim ovo zlato za Srbiju“, završio je Đoković.

Dugo je čekao Novak na ovakav uspeh, doživljavao je neuspehe na OI od 2008. (za njega je i bronza neka vrsta neuspeha) do 2024. godine, ali čekanje, trud i rad su se isplatili.

BONUS VIDEO Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar