Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus)

Italijanski posao. Ukoliko niste gledali taj film obavezno ga pogledajte. Ukoliko niste jednu verziju ćemo videti u subotu uveče na stadionu "Filip Šatrije", ipak, tu zaveru će ovog puta pokušati da polomi kao lance predrasuda i gordosti Novak Đoković.

Postoji nešto posebno u Lorencu Musetiju na Rolan Garosu, do sada je nastupao četiri puta i tri puta je stigao do četvrtog kola. Jednom ga je izbacio Novak Đoković, kasniji šampion, a drugi put Karlos Alkaraz koji je tada stao u polufinalu ispred srpskog asa. Sada se opet nalazi u četvrtom kolu i opet za prepreku svih prepreka ima Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Prošle su tri godine od kada je italijanski Herkul (možete upotrebiti i drugo određenje zbog kose) kao tinejdžer zadao ozbiljnu glavobolju Đokoviću. Doveo ga je na samu ivicu ponora, a onda je Novak otišao u toalet. Pogledao se u ogledao i rekao: Ti to možeš. Ili barem to želimo da mislimo o tom momentu. Usledio je jedan od najvećih preokreta u karijeri srpskog asa i preokret koji ga je kasnije uverio da i u samom finalu može da uradi isto protiv Stefanosa Cicipasa. I to je i uradio…

Novak Đoković i Lorenco Museti
Novak Đoković i Lorenco Museti; Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Ipak, tri godine u tenisu predstavljaju veliku promenu. Pre tri godine je retko ko znao za Karlosa Alkaraza – danas nema čoveka koji ga ne zna. Pre tri godine je Janik Siner bio perspektivni Italijan, sada je budući broj 1. I upravo je to budući ključna stavka ove italijanske zavere. Naravno, nije u pitanju nikakva zavera, već ukoliko možete da pomognete prijatelju zar to ne biste uradili? Pogotovo u situaciju kada možete da pomognete još više i samom sebi.

Foto: Tanjug / AP Photo/Michel Euler

Đoković zna da će ostati bez prvog mesta na planeti ukoliko na Rolan Garosu ne dođe barem do finala. Šta god da Siner uradi. U nekim scenarijima mu neće biti dovoljna ni titula ukoliko za nju igra upravo protiv Janika Sinera. Dakle, za Italijane bi bilo idealno da Museti napravi senzaciju turnira i da izbaci Đokovića pre četvrtfinala Rolan Garosa prvi put od 2010. godine. Teško je to zaista i zamisliti, ali jedan momak u to veruje.

„Protiv Đokovića ću takođe pokušati da pomognem Sineru da dođe do mesta broj 1 ATP liste“, poručio je sigurno Italijan.

Zatim je nastavio.

„Ne želim da polaže nade u mene. Ima on sopstveni put koji je već dobro zapisan, ali ako mogu da mu pomognem, barem malo… Patriozitam ne boli“, poručio je Italijan.

Delovao je samouvereno i spremno za velik stvari. Želi da upiše prvu pobedu protiv Novaka na grend slemu jer je osetio da je ranjiv. Do sada je slavio samo u Rimu prošle godine (ove godine je izgubio), ali četiri poraza od Đokovića ga nisu obeshrabrila.

Ipak, čini se da pre te izjave nije stigao da vidi kako je Đoković izgledao protiv Španca kog je demontirao sa 6:4, 6:1, 6:2.

Sa druge strane, imamo potpuno drugačiji temperament pod istom zastavom.

Siner želi da bude sa obe noge na zemlji (dok pola Italije skače u nebesa zbog njega), pa spušta loptu. Neki bi rekli da izgleda kao da želi da ga svi puste na miru. Ne deluje čak ni raspoložen za malo šale.

„Neću mu poslati cveće, a nažalost se skoro i ne srećemo ovde jer igramo u različitim danima od početka turnira. Iskreno, meni nije toliko važno da li ću sada ili kasnije doći do prvog mesta na rang listi. Ono što me najviše interesuje sada je da budem zdrav, da se dobro osećam na terenu i da sam zadovoljan svojom igrom iz meča u meč – a da se u međuvremenu dobro odmorim i pripremim na pravi način za naredne izazove“, poručio je Siner.

BONUS VIDEO Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare